понеділок, 19 серпня 2013 13:10

"Вивчаємо пісні тієї країни, куди їдемо виступати" - в "Сватах" зіграла "Кобза"
5

Фото: Фото: Тарас Подолян

В столичному ресторані "Свати" у п'ятницю, 16 серпня, відбувся концерт вокально-інструментального ансамблю "Кобза". Вони виконали народні пісні українською, російською та польською мовами.

"Наш ансамбль створений у 1969 році, - каже його керівник Валерій Вітер. - Зараз ми не в повному складі, граємо тільки на гітарах. Всього нас сім чоловік. Часто виступаємо за кордоном. Я у вересні їду в Канаду й Америку".

За освітою Валерій вітер - художник, виставляється в галереях.

"Ми співаємо пісні мовами тих країн, у які їдемо виступати, - розповідає пан Вітер. - Ми об'їздили 30 країн світу. Співали японські пісні, німецькі, фінські, кубинські, іспанські. Беремо ту пісню, яка популярна в цій країні. Англійською співаємо "This is a ballet of cinder name". В Польщі - пісню Серевина Краєвського "Чорний король".

В гурті "Кобза" жінок немає. "На кобзах грали тільки чоловіки, дівчат не було. Це були сліпі кобзарі, які ходили по Україні і несли масову культуру", - каже співак.

Часто "Кобза" виступає в Західній Україні на площах. "Також даємо приватні концерти, коли друзі запрошують. Коли був молодим, то їздили по 3-4 концерти на день".

Ресторан "Свати" - заклад сучасної української кухні, тому "Кобза" планує ще відвідувати його із своїми концертами.

Зараз ви читаєте новину «"Вивчаємо пісні тієї країни, куди їдемо виступати" - в "Сватах" зіграла "Кобза"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі