понеділок, 11 вересня 2017 18:37

Відбудеться презентація першої в Україні збірки коміксів про поезію
4

Сторінка зі збірки Соm-po
Фото: Олена Павлова
Сторінка зі збірки Соm-po
Сторінка зі збірки Соm-po
Сторінка зі збірки Соm-po

16 вересня в рамках "Форуму видавців у Львові" відбудеться презентація першої в Україні збірки комікс-поезії Соm-po.

Збірка вийшла у видавництві "Смолоскип" спільно з Goethe-Institut Ukraine. До неї увійшли 18 коміксів на вірші класиків української літератури та сучасних українських поетів.

"Зазвичай ліричні твори складніше перетворити на комікс, ніж прозові. Вірші не мусять мати сюжет, їх не можна переповісти. Але дуже часто хороші вірші — це розгортання якогось образу. А це вже можна вловити і передати. Можливо, найближчий жанр до комікс-поезії — це замальовки із розкадрування поетичного кіно. Вірші для проекту ми обирали довго, тому що далеко не кожен дається до подібних експериментів. Потрібні були невеликі тексти з яскравими образами, які б надихали на створення візуального твору. Зупинилися на чорно-білій графіці, щоб триматися хоч якихось рамок. Бо сам жанр спонукає руйнувати кордони та експериментувати, що ми і зробили. Тексти різні, як і різні техніки виконання — але кожен комікс став новим авторським висловлюванням", - каже кураторка проекту Олена Павлова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтери видали перший комікс про бійців АТО

На презентації будуть присутні директор видавництва "Смолоскип" Ростислав Семків, поети Заза Пауалішвілі, Томаш Деяк, Юлія Мусаковська, Богдан-Олег Горобчук.
Презентація відбудеться о 15.00 в книгарні "Книжковий Лев" на просп. Шевченка, 14.

Волонтери видали комікс під назвою "Охоронці країни", де головними героями вперше стали бійці АТО.

Зараз ви читаєте новину «Відбудеться презентація першої в Україні збірки коміксів про поезію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі