вівторок, 26 листопада 2013 11:30

Від "Євробачення-2014" відмовилося ще дві країни

Від "Євробачення-2014" відмовилося ще дві країни

Відразу дві країни - Сербія та Болгарія - оголосили про відмову від участі в музичному конкурсі "Євробачення", який пройде в 2014 році в Данії. Таке рішення і сербська радіомовна компанія RTS, і болгарський телеканал BNT взяли з фінансових причин.

"Болгарія відмовляється від "Євробачення" через збільшення плати за участь у конкурсі та скорочення фінансування нашого каналу", - пояснили представники BNT. Сербська RTS також дала зрозуміти, що у сформованій фінансовій ситуації не може дозволити собі витрати на участь у пісенному конкурсі. При цьому і Сербія, і Болгарія не виключили своєї участі в "Євробаченні" в майбутньому.

Сербія вперше взяла участь у "Євробаченні" в 2007 році, і представниця цієї країни Марія Шерифович відразу ж стала переможницею. У 2008 році "Євробачення", у відповідності з умовами проведення конкурсу, пройшло в Сербії. Болгарія дебютувала на "Євробаченні" в 2005 році. Кращим досягненням болгарських виконавців на цьому конкурсі стало п'яте місце, зайняте дуетом "Elitsa and Stundzhi" в 2007 році.

Раніше від участі в "Євробаченні-2014", в основному через складну фінансову ситуацію, відмовилися Хорватія, Чехія, Словаччина, Кіпр та ряд інших країн.

Конкурс "Євробачення" проводиться з 1956 року. Останні роки конкурс проходить у форматі двох півфіналів та фіналу. Напряму до фіналу потрапляють представники країн-засновниць конкурсу та країни-господині. Решта учасників проходять півфінальний відбір.

Зараз ви читаєте новину «Від "Євробачення-2014" відмовилося ще дві країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі