вівторок, 12 листопада 2013 10:14

Легендарний гурт ABBA може знову об'єднатися наступного року

Легендарний гурт ABBA може знову об'єднатися наступного року
Фото: AFP

Легендарний шведський поп-гурт АВВА може возз'єднатися в майбутньому році для святкування сорокаріччя перемоги на конкурсі Євробачення. "Звичайно це те, про що ми іноді думаємо", - заявила в інтерв'ю німецькій пресі вокалістка групи Агнета Фельтског, відповідаючи на питання про можливий виступ в колишньому складі.

"Існують плани зробити що-небудь, щоб відзначити річницю. Але зараз я не можу сказати, що з цього вийде", - додала вона. Наступного року виповнюється рівно 40 років з моменту виходу пісні Waterloo, виконання якої у фіналі конкурсу Євробачення принесло гуртовы перемогу і стало відправною точкою для зростання світової популярності колективу. Пішли за нею композиції Mamma Mia, Dancing Queen і Super Trouper дозволили ABBA отримати титул однієї з найуспішніших груп в історії поп-музики і увійти до "Зали слави рок-н-ролу".

Роком заснування групи ABBA вважається 1972. Називалася вона тоді дуже довго - Бйорн, Бенні, Агнета і Анні-Фрід. У 1973 році назва четвірки скоротилося до ініціалів їхніх імен і вийшло ABBA. Члени групи розыйшлися професійно в 1982 році. Практично весь музичний матеріал ABBA написаний її чоловічою половиною - Єнні Андерссоном і Бьєрном Ульвеусом. Вони продовжили працювати разом і після розпаду четвірки і стали, зокрема, авторами мюзиклів "Шахи" (1984), "Крістіна з Дювемоли" (1995) і Mamma Mia! (1999), написаної на основі всіх старих пісень ABBA.

Зараз ви читаєте новину «Легендарний гурт ABBA може знову об'єднатися наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі