вівторок, 19 листопада 2013 09:18

У США зроблять серіал про таємне життя Распутіна й королівської родини

У США зроблять серіал про таємне життя Распутіна й королівської родини
Кадр з російсько-французького фільму "Распутін"

Телеканал FX оголосив, що займеться виробництвом міні-серіалу про життя Григорія Распутіна. Режисером багатосерійного фільму під назвою "Распутін" стане Шекхар Капур, який зняв картини "Єлизавета" та "Чотири пера". Сценарій напише Пол Шойрінг, творець серіалу "Втеча".

Матеріалом для створення сценарію Шойрінгу буде книга історика Дугласа Сміта "Rasputin: Dark Forces and the Fall of the Romanovs" ("Распутін: темні сили і падіння Романових"), яка буде опублікована в 2016 році. Сміт виступить в якості консультанта картини з історичних питань. Про дату виходу серіалу на екран поки не повідомляється.

У червні 2013 року студія Warner Bros. також почала роботу над байопіком про Распутіна. Головну роль в картині за сценарієм Джейсона Холла виконає Леонардо ді Капріо. Назва та терміни виходу фільму поки невідомі. У 2010 році повідомлялося також, що роботу над фільмом про Григорія Распутіна почала французький режисер Розлін Бош. На головну роль в картині був заявлений Жан Рено. Прем'єра фільму, який, за словами режисера не має нічого спільного з класичним байопіком, очікували в кінці 2011 року, але він до цих пір не вийшов на екрани.

У листопаді в Росії відбулася прем'єра стрічки "Распутін" французько-російського виробництва з Жераром Депардьє у головній ролі. Картина режисера Жозе Дайан спочатку (у 2011 році) випускалася для телебачення, але пізніше була перероблена Іраклієм Квірікадзе для великого екрану. Крім Распутіна у фільмі знялися Фанні Ардан, Володимир Машков, Ірина Алфьорова, Ксенія Раппопорт і Костянтин Хабенський.

Зараз ви читаєте новину «У США зроблять серіал про таємне життя Распутіна й королівської родини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі