субота, 23 квітня 2016 09:33

У Кривому Розі атовець створив велосипед для хворих ДЦП

Велосипед підвищеної комфортності створили волонтери громадських організацій "Велокривбасс" і "ЮБІЕФ". Їм можуть управляти інваліди з ДЦП і ті, у кого проблеми зі спиною, повідомляє "Первый городской"

"Хочемо долучити людей з особливими потребами до активного способу життя. Лежачий веломобіль зібрав майстер на всі руки і ветеран АТО Сергій у себе в гаражі. Чоловік з велосипедами на "ти". Перший трек створив за два місяці, а другий - за два тижні", - розповідають знайомі майстра.

Перед тим, як реалізувати проект активісти спілкувалися з лікарями і психологами. Інваліди будуть кататися в парках і на просторих дорогах, поруч зі своїми будинками, і під обов'язковим наглядом активістів.

Читайте також: Стало відомо, скільки коштує велосипед Кличка

Міцність лежачого веломобіля сумнівів не викликає. Щоб його створити, волонтери витратили п'ять тисяч гривень і на цьому зупинятися не збираються.

Поки активісти проводять випробування з спецвелосіпедам і вчаться самі. А також шукають інвалідів, що не проти випробувати радість руху.

Нагадаємо, у середу зранку по дорозі на роботу в мерію Віталій Кличко впав із велосипеда. Це сталося на розі вул. Богдана Хмельницького та Володимирської.

Зараз ви читаєте новину «У Кривому Розі атовець створив велосипед для хворих ДЦП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі