пʼятниця, 04 жовтня 2013 14:08

"В Чернівцях зняли Прагу, Париж, Лондон і Америку" - у прокаті "Іван Сила"
16

Фото: Фото: Тарас Подолян

"Сьогоднішній глядач в Україні сформований іноземним контентом", - каже Катерина Копилова, голова Держагенства з питань кіно. - Вперше за 20 років створено український дитячий фільм для нового українського глядача, який дуже скоро стане аудиторією для дорослого українського кіно".

Фільм "Іван Сила" було знято за державний кошт і в дуже короткі терміни - півтора роки від "пітчингу" ідеї до здачі в архів. Самі ж зйомки тривали трохи більше трьох місяців: "Це найкоротший знімальний термін, який я тільки бачив", - каже оператор Олександр Кришталович.

"В Чернівцях є все", - коментує процес зйомок режисер Віктор Андрієнко, - там ми зняли Прагу, Париж, Лондон і Америку! Зі спортсменами працювати легко. Вони дисципліновані, звикли приходити на майданчик о восьмій ранку, а в десятій вечора входити в кадр. Із Дімою Халаджи був випадок, коли працювали цілу добу - за цей час зняли два трюки: підйом воза і розбивання 300-кілограмової брили на його грудях".

Понад 4 тисячі акторів масовки, 20 ретро-автомобілів із Польщі, автентичні історичні костюми початку 20 століття та наживо зняті трюки - це лише кілька цікавих фактів про фільм, який на думку творців, привабить і юнацьку, і дорослу аудиторію глядачів.

Зараз ви читаєте новину «"В Чернівцях зняли Прагу, Париж, Лондон і Америку" - у прокаті "Іван Сила"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі