пʼятниця, 17 січня 2014 15:15

Уперше в український прокат вийшла реставрована класика про сучасну цивілізацію
11

Сьогодні в український прокат вийшов фільм "Барака". Це реставрована версія культової класики від авторів "Сансари", знятий повністю на 70-міліметрову плівку спеціально для великих екранів. Стрічка вперше буде показана в Україні.

Нову, оцифровану з допомогою спеціальних технологій версію кінематографічної притчі, що показує конфлікти та гармонію природи і цивілізації, підготувала до прокату компанія Артхаус Трафік.

Творці картини - Рон Фріке та Марк Меджідсон - разом з командою з трьох осіб протягом 14 місяців зйомок побували у 24 країнах на 6 континентах. Фільм знятий широкоформатною камерою TODD-AO, для якої Рон створив спеціальну комп'ютерну систему, що дозволяє знімати дивовижні, розтягнуті за часом кадри.

Назва "Барака" в перекладі з суфійської означає "подих життя" - фільм малює панораму сучасної цивілізації, яка разом з універсальним саундтреком, що не вимагає перекладу, пропонує глядачам цілісну картину людського буття, зрозумілу кожному жителю Землі. Відеоряд, в якому за допомогою віртуозного монтажу з'єднані кадри міських нетрів і прекрасних ландшафтів, ритуальних танців примітивних племен і людських потоків мегаполісу, концентраційних таборів і стародавніх храмів, супроводжується етнічною музикою та природними звуковими доріжками.

Автори "Бараки" отримали нагороду FIPRESCI на міжнародному кінофестивалі в Монреалі. Також, фільм був висунутий на премію Американського суспільства монтажерів (АСЕ) у номінації "Кращий монтаж неігрового фільму".

"Барака" демонструється в кінотеатрах Києва, Одеси, Львова, Донецька, Харкова, Дніпропетровська та інших міст.

Зараз ви читаєте новину «Уперше в український прокат вийшла реставрована класика про сучасну цивілізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі