пʼятниця, 08 лютого 2019 21:45

Український стенд почав роботу на Берлінському кінофестивалі

Автор: facebook.com
  Український національний стенд працюватиме на Європейському кіноринку до 15 лютого
Український національний стенд працюватиме на Європейському кіноринку до 15 лютого

Український національний стенд запрацював на Європейському кіноринку, що проходить у межах Берлінського міжнародного кінофестивалю з 7 лютого. Українську делегацію очолює голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

У межах роботи стенду розпочалися зустрічі українських кінопрофесіоналів з іноземними. Кожен охочий може ознайомитися з каталогом нових українських проектів, презентаційними матеріалами про локації, сервіси, умови і можливості створення кіно у копродукції з Україною та промо-матеріалами окремих національних стрічок і студій. На плазмовому екрані демонструється презентаційний ролик фільмів, створених за підтримки Держкіно 2018 року.

Стенд розмістили в готелі Marriott під номером 118. Має назву Ukrainian Films і слоган #UkraineIsYourDestination. Дизайн оформили за мотивами робіт художниці Марії Приймаченко.

"Ми оновили дизайн, в якому використали творчість Марії Приймаченко, таким чином підкреслюючи поєднання традицій і новаторства в українському кінематографі, - каже Пилип Іллєнко. - Автор дизайну – Кирило Чичкан. На стенді, який цього року ще збільшився у розмірах, кінопрофесіонали з усього світу можуть дізнатися про нові українські фільми та кінопроекти на різних стадіях виробництва, а також отримати інформацію про українську кіноідустрію та знайти нових партнерів".

Основні події, що представлятимуть Україну на форумі:

9 лютого – український прийом з нагоди представлення українського кіно в межах 69-го Берлінале.

10 лютого – світова прем'єра українсько-польсько-британського фільму "Гарет Джонс".

11 лютого – бізнес-ланч "Meet Ukrainian Producers" у межах платформи Co-Production Market.

Організаторами Українського стенду є Держкіно спільно з Асоціацією кіноіндустрії України, за підтримки Української кіноасоціації та Українського культурного фонду.

Робота Європейського кіноринку триватиме до 15 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про учасника Берлінського кінофестивалю від України

Європейський кіноринок - це індустріальна платформа Берлінале для реалізації міжнародних прав на кінопродукцію. Тут відбуваються зустрічі виробників, дистриб'юторів, покупців та агентів з продажу.

Зараз ви читаєте новину «Український стенд почав роботу на Берлінському кінофестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі