понеділок, 01 березня 2021 00:45

Український мультфільм створювали три роки

Українська анімаційна стрічка "Віктор_Робот" вийде 24 червня 2021 року. Виробництво тривало понад три роки, над стрічкою працювали 200 осіб.

У далекому майбутньому тучна зірка, що має забезпечувати енергією планети навколо себе, не працює. Єдиний, хто може її полагодити – дідусь маленької Віки. Дівчинка разом з роботом Віктором вирушає на його пошуки, за сюжетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Том Голланд розсекретив назву нової частини "Людини-павука"

Режисер - Анатолій Лавренішин. Героїв стрічки озвучили Римма Зюбіна, Віктор Жданов, Василь Мазур, Богдан Бенюк, Анатолій Хостікоєв, Марія Аглоткова.

Саундтреки виконали гурти Dakh Daughters, "Вагоновожаті", DakhaBrakha. Композитор – Антон Байбаков.

Автор: Держкіно
  За сюжетом українського мультфільму "Віктор_Робот", у далекому майбутньому Віка та робот Віктор мають знайти дідуся дівчинки, щоб полагодити тучну зірку. Стрічка вийде 24 червня 2021 року.
За сюжетом українського мультфільму "Віктор_Робот", у далекому майбутньому Віка та робот Віктор мають знайти дідуся дівчинки, щоб полагодити тучну зірку. Стрічка вийде 24 червня 2021 року.

Прем'єра відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі 2020 року, стрічка отримала приз глядацьких симпатій. Також відзначили в номінації "Найкращий анімаційний фільм" на премії кінокритиків "КІНОКОЛО".

До 150-річчя Лесі Українки вийшов трейлер повнометражного мультфільму "Мавка. Лісова пісня". Прототипом головної героїні стала прима-балерина Національної опери Катерина Кухар. До створення саундтреку залучили етногурт "ДахаБраха" та фольклорного мультиінструменталіста Максима Бережнюка. Концепція об'єднання кінематографічної оркестрової музики й українських народних інструментів у музиці до мультфільму розробили спільно з італійським композитором Даріо Веро.

Зараз ви читаєте новину «Український мультфільм створювали три роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі