четвер, 25 лютого 2021 15:06

Вийшов тизер-трейлер мультфільму "Мавка. Лісова пісня"

Вийшов тизер-трейлер мультфільму "Мавка. Лісова пісня"
До створення саундтреку залучили етно-гурт "ДахаБраха". Фото: Film.Ua

Студія Film.Ua представила 1-й тизер-трейлер повнометражного мультфільму "Мавка. Лісова пісня", знятого за мотивами твору Лесі Українки.

Реліз мультфільму відбудеться 2022 року, повідомляється на сайті Film.Ua. Він вийде одразу 3 мовами - англійською, українською та російською.

"В Україні відзначають 150-річчя видатної письменниці та 110-річчя створення нею "Лісової пісні". Вихід тизера 25 лютого – у день народження поетеси – присвячений цим важливим культурним подіям. Робота нашої команди безумовно натхнена творчістю Лесі Українки та її героїнею. Для нас важливо висловити подяку письменниці, а ще поділитися прогресом і показати, що робота над мультфільмом активно триває. Ми наближаємось до релізу. У цьому тизері продемонструємо практично окрему нову сцену та познайомимо з деякими новими персонажами", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український мультфільм покажуть світу

Творці фільму зазначають, що вибір епізоду не випадковий. Зубри, показані в ньому, на межі вимирання. Сцена порятунку тварин відображає екологічну місію мультфільму.

На особливу увагу заслуговує музика. До створення саундтреку залучили етногурт "ДахаБраха" та фольклорного мультиінструменталіста Максима Бережнюка. Концепція об'єднання кінематографічної оркестрової музики й українських народних інструментів у музиці до мультфільму розробили спільно з італійським композитором Даріо Веро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрпошта презентувала марки з героями мультфільму "Мавка. Лісова пісня"

Прима-балерина Національної опери Катерина Кухар стала прототипом головної героїні мультфільму "Мавка. Лісова пісня". Балерина подарувала їй свою пластику.

Кухар знялася у відеореференсах, на основі яких художники відтворили рухи анімаційної Мавки. Це 1-й випадок в українській анімації, коли до відтворення рухів персонажів мультфільму залучать артистку балету.

Зараз ви читаєте новину «Вийшов тизер-трейлер мультфільму "Мавка. Лісова пісня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі