понеділок, 22 січня 2018 14:51

Український фільм здобув приз глядацьких симпатій у Франції

Український фільм здобув приз глядацьких симпатій у Франції
За фільм "Стрімголов" проголосували глядачі з Франції. Фото: lb.ua

Українська психологічна драма "Стрімголов" отримала приз глядацьких симпатій на французькому кінофестивалі Premiers Plans d'Angers.

Про це повідомила режисерка стрічки Марина Степанська.

"Це означає, що кілька тисяч французів проголосували за фільм. По-перше, це найважливіший приз, бо означає також прокат у Франції. По друге, це приз імені Жанни Моро, що вже для нас велика честь. По-третє - моя дорога командо, ви це заслужили", - написала Степанська в Facebook.

Переможець у цій номінації отримує підтримку прокату у Франції — 20 тис. євро на промо та 35 тис. євро на дистрибуцію. Грошова винагорода для режисера становить 1,5 тис. євро.

Фестиваль Premiers Plans d'Angers проходив з 12 по 21 січня у місті Анже, Франція. Крім фільму "Стрімголов", на приз глядацьких симпатій претендували ще 7 фільмів європейських режисерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Києві відродили кримсько-татарський фестиваль

"Стрімголов" - український фільм 2017 року про музиканта Антона, який жив у Швейцарії. Лікувався від алкогольної залежності. Закохався в дівчину, що хоче емігрувати до Німеччині. Життя обох героїв стрімко змінюється.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм здобув приз глядацьких симпатій у Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі