середа, 19 січня 2011 12:49

Український фільм про Чорнобиль їде на Берлінале

Український фільм про Чорнобиль їде на Берлінале

Організатори 61-го Берлінського міжнародного кінофестивалю, який стартує 10 лютого, оголосили основних учасників конкурсної програми. У цьому році в конкурсі ігрового кіно буде показано новий фільм Олександра Міндадзе "У суботу", присвячений темі Чорнобильської катастрофи.

Про це повідомили в прес-службі кінокомпанії SOTA Cinema Group.

У створенні фільму "У суботу" брали участь Росія, Україна і Німеччина. Дія розгортається в українському місті Прип'ять 26 квітня 1986 - у день аварії на Чорнобильській АЕС, а в центрі історії - внутрішній розлом головного героя, який волею випадку опинився у cамому серці цієї воронки.

"Давно хотілося зробити фільм-метафору про чорнобильські події. Не документальне дослідження, не блокбастер, не картину про причини катастрофи - хто яку кнопку не так натиснув ... Найбільше мене цікавило, як людина від катастрофи не тікає, а навпаки, не може зрушитися з місця. Сценарій "У суботу" я писав для себе і ставив режисеру надто складні завдання - тут особливо важлива інтерпретація, адже цю історію можна розшифрувати лише так, як вона зашифрована ", - розповідає Міндадзе.

Крім картини "У суботу", за головні призи "Берлінале" будуть боротися 15 фільмів, серед яких новий фільм угорського режисера Бела Тара "Кінь Турина", стрічка аргентинця Родріго Морено "Чарівний світ", нова робота іранського режисера Асфара Фаргаді "Надер і Сімін, розставання" з Лейлою Хатамі в головній ролі, а також дебютний фільм американського режисера Джессі Чандора "Маргінальний дзвінок" з Кевіном Спейсі та Демі Мур у головних ролях.

Кінофестиваль буде проходити з 10 по 20 лютого 2011 року в Берліні. Журі основного конкурсу 61-го Берлінського кінофестивалю очолить Ізабелла Росселліні.

Лига

Зараз ви читаєте новину «Український фільм про Чорнобиль їде на Берлінале». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі