понеділок, 20 серпня 2012 15:07

Українські кінематографісти заявили про скорочення фінансування для кіно

Українські кінематографісти заявили про скорочення фінансування для кіно
Фото: docudays.org.ua

У середу, 15 серпня, до народного депутата Віктора Януковича звернулися представники Національної спілки кінематографістів України з проханням розібратися в ситуації навколо фінансування української кіноіндустрії.

За даними Сергія Тримбача, голови НСКУ, Міністерство культури України в цьому році виділяє на розвиток національної кіногалузі на 42 мільйони гривень менше, ніж зазначено в державному бюджеті.

За словами народного депутата, такі дії Міністерства стали для нього несподіванкою: "З 2010 року ми поставили перед собою мету - створити потужну, сучасну українську іноіндустрію. І цей курс ніхто не відміняв", - написав Віктор Янукович на своїй сторінці в Facebook.

Народний депутат підкреслив, що будь-які зміни у фінансуванні національної кіноіндустрії можуть бути спрямовані тільки на збільшення обсягів державної підтримки. "Наскільки мені відомо, зараз у виробництві перебуває близько 80 фільмів. І нам необхідно нарощувати взятий темп".

"Тільки на практиці ми зможемо виховати нових кінокласиків, які прославлять Україну на весь світ. Безперечно, без впевненої державної підтримки відродити український кінематограф на сьогодні - неможливо", - заявив Віктор Янукович.

Народний депутат подякував керівництву НСКУ за оперативне реагування, і заявив, що вже направив офіційні звернення в профільні міністерства.

Також він висловив упевненість в тому, що вже найближчим часом непорозуміння буде вичерпано.

Зараз ви читаєте новину «Українські кінематографісти заявили про скорочення фінансування для кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі