вівторок, 01 липня 2014 09:57

Україна повинна захищатися, Порошенко зробив правильний вибір - Тимчук

Україна повинна захищатися, Порошенко зробив правильний вибір - Тимчук
Фото: ru.tsn.ua

Президент Петро Порошенко мав два варіанти - продовжити АТО в активній фазі, і неправильний варіант. На щастя, він обрав перший.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Дмитро Тимчук.

"Кожен день перемир'я, яке б велике політичне значення він не мав, у військовому плані посилював позиції терористів, якщо і не в рази, то досить відчутно. Крім нарощування свого військового потенціалу за рахунок поставки з Росії найманців і озброєнь (в тому числі важкої бронетехніки), бойовики отримали унікальну можливість провести злагодженість своїх груп у практично ідеальних умовах", - йдеться у дописі.

Тимчук зазначає, що в Росії, зокрема, відбувалося формування з найманців екіпажів бронетехніки та бойових розрахунків артилерії. Але навіть при наборі досвідчених найманців, в набраних групах не проводилася бойова злагодженість. Це різко знижувало рівень боєготовності таких груп. І от з "перемир'ям" на Донбасі, терористи отримали можливість встановити злагодженість.

"Продовження перемир'я дозволило б терористам різко підвищити боєготовність своїх груп, проводити подальші заходи щодо обладнання позицій у своїх опорних пунктах, а також провести інші дії з підготовки до подальшого протистояння.У тому, що у них не було й думки про мирний діалог, ми переконалися сповна", - пише Тимчук.

Також акцентує, що Росія доклала всіх зусиль, щоб забезпечити ідеальні умови для підготовки керованих нею терористів до подальшої ескалації конфлікту на Донбасі.

"Тому поїзд пішов. У Росії та її бандитів в Україні була повна можливість піти назустріч Києву в мирному діалозі і скласти зброю. Вони цю можливість категорично відкинули. Україна повинна захищатися, і вона це робить. Це її святе право. Ніщо не провокує насильство більше, як демонстрація нездатності йому протистояти. Якщо Україна хоче вижити - вона повинна діяти. Інших варіантів нема", - так завершується допис.

Зараз ви читаєте новину «Україна повинна захищатися, Порошенко зробив правильний вибір - Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі