середа, 29 листопада 2017 12:26

Вітні Г'юстон заплатила $1 млн, щоб скасувати виступ на масовому весіллі

Вітні Г'юстон заплатила $1 млн, щоб скасувати виступ на масовому весіллі
Вітні Г'юстон відмовилася виступати на церемонії масового весілля. Фото: jps.com.au

29 листопада 1997 року американська співачка Вітні Г'юстон відмовилася виступати на концерті, присвяченому церемонії масового одруження у Вашингтоні. Причиною стало те, що організатором заходу виступила релігійна організація "Церква об'єднання".

Вітні Г'юстон була заявлена як хедлайнер фестивалю "Blessing '97". 45-хвилинний концерт мав відбутися на стадіоні імені Роберта Кеннеді. Співачка скасувала концерт за 2 години до заходу.

Крім неї, на сцену мали вийти кубинсько-американський співак Джон Секада та корейський гурт Cho Yong-Pil. Від участі в шоу вони не відмовився.

Щоб уникнути судової тяганини, за зрив концерту Г'юстон виплатила організаторам штраф сумою $1 млн. На той час — 1,9 млн грн. Промоутери заходу пояснили скасування виступу через "несподівану хворобу" співачки.

Пізніше Вітні Г'юстон заявила, що під час підписання контракту не знала, що фестиваль організувала "Церква об'єднання", тому вирішила розірвати домовленості.

Релігійна установа "Церква об'єднання" розпочала свою діяльність 1954 року в Сеулі, Корея. Вважається однією з найбільших світових сект. З 1960-х років лідер церкви Мун Сон Мьон почав проводити масові весілля, на яких дає благословення на шлюб. Послідовники Муна вірять, що діти таких пар "очищені від первородного гріха".

На масовому весіллі 1997 року налічувалося близько 30 тис. пар. Більшість молодят бачила одне одного вперше. Попри скасування виступу Г'юстон, захід все одно відбувся. В цей же час шлюбні обітниці давали 3,6 млн пар у 55 країнах світу.

Від участі у заході відмовився також телеведучий CNN Лу Доббс, який пояснив це "робочою завантаженістю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська співачка відмовилась виступати з росіянами в Чехії

Вітні Г'юстон — американська співачка, виконавиця хіта "I Will Always Love You". Померла 2012-го у віці 48 років. Дискографія співачки налічує 7 студійних альбомів, безліч збірників та DVD-альбомів, а також 3 саундтреки до фільмів з її участю: "Особистий охоронець", "В очікуванні видиху" і "Дружина священика". Г'юстон також знімалася в епізодах декількох серіалів і кінокартин, в тому числі і в ролі самої себе. Книга рекордів Гіннесса називає Г'юстон артисткою з найбільшою кількістю нагород.

Зараз ви читаєте новину «Вітні Г'юстон заплатила $1 млн, щоб скасувати виступ на масовому весіллі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі