вівторок, 16 квітня 2013 13:20

Учасники ABBA написали гімн "Євробачення-2013"

Учасники ABBA написали гімн "Євробачення-2013"
Бьорн Ульвеус і Бенні Андерссон. Фото: news.bbc.co.uk

Учасники шведського поп-гурту ABBA Бені Андерсcон і Бйорн Ульвеус разом з діджеєм Avicii написали пісню для "Євробачення-2013", повідомляється на офіційному сайті конкурсу.

Пісня "We Write History" стане головною музичною темою "Євробачення", яке відбудеться у 2013 році у шведському місті Мальме і вперше буде виконана у фінальний день конкурсу, 18 травня. У конкурсній програмі "Євробачення" пісня представлена ??не буде. За словами організаторів "Євробачення", ідея зробити для конкурса власний гімн з'явилася на самому початку підготовки до заходу, і Бенні, Бйорн і Avicii були в числі найбільш вірогідних авторів такої пісні. Вибір організаторів пояснюється тим, що ABBA і Avicii - головні об'єкти музичного експорту Швеції, заявив продюсер шведського діджея Еш.

Чи збираються організатори "Євробачення" представити пісню "We Write History" до початку конкурсу, не повідомляється.

Діджей Avicii є одним з найбільш популярних шведських музикантів зараз у світі. У 2012 році журнал DJ Magazine поставив його на третє місце в списку кращих діджеїв світу. Група ABBA, у складі якої Андерссон і Ульвеус виграли "Євробачення" в 1974 році, вважається найуспішнішим шведським поп-проектом в історії.

Швеція завоювала право приймати "Євробачення-2013" після перемоги шведської співачки Лорін з піснею "Euphoria" у фіналі конкурсу в Азербайджані, який відбувся у травні 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Учасники ABBA написали гімн "Євробачення-2013"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі