середа, 17 квітня 2013 09:35

У вересні вийде новий роман про Джеймса Бонда

У вересні вийде новий роман про Джеймса Бонда
Кадр з фільму "007 Координати "Скайфол". Фото: kinopoisk.ru

Нова книга про агента 007 Джеймса Бонда, написана знаменитим шотландським романістом Вільямом Бойдом, буде опублікована 26 вересня.

Роман отримав назву "Соло" (Solo). За словами самого автора, "це коротке слово з чотирьох букв, особливо і дивно підходить для нового роману".

"У новій книзі події розгортаються таким чином, що Бонд вирушає на завдання без повідомлення і без дозволу - і він повністю готовий прийняти можливі наслідки на себе", - зазначив Бойд, додавши, що нова подорож агента 007 охопить три континенти, але в основному відбудеться у Африці.

Публікація нової книги буде приурочена до 60-річчя виходу в світ першого роману Флемінга про Бонда "Казино "Рояль".

Іен Флемінг, який працював у роки Другої світової війни в британській розвідці, написав 12 романів і 2 збірки оповідань про Джеймса Бонда. На їх основі був створений знаменитий цикл гостросюжетних фільмів. Флемінг помер в 1964 році. Після його смерті шість британських і американських письменників з дозволу фонду Іена Флемінга написали книги про пригоди агента 007. Серед них були такі відомі автори, як Кінгслі Еміс, Крістофер Вуд, Джон Гарднер, Реймонд Бенсон, Себастьян Фолкс, Джеффрі Дівер. Останній твір, автором якого був Дівер, під назвою "Карт-бланш", було опубліковано в травні минулого року.

Вільям Бойд - шотландський письменник, автор гостросюжетних романів. Він також пише сценарії для телевізійних фільмів. Перша робота Бойда - "Хороша людина в Африці" - отримала престижні британські літературні премії імені Сомерсета Моема і Уітбредску.

Зараз ви читаєте новину «У вересні вийде новий роман про Джеймса Бонда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі