середа, 27 серпня 2008 09:44

У Венеції відкривається 65-й кінофестиваль

В середу, 27 серпня 2008 року, у Венеції відкриється 65-й міжнародний кінофестиваль. У церемонії відкриття візьме участь російська актриса Ксенія Раппопорт, якій, як пише "Время новостей" належить представити публіці жюрі основного конкурсу на чолі з Вімом Вендерсом і фільмом відкриття - "Після прочитання спалити" братів Коенів. Ця стрічка піде поза конкурсом.

У головному конкурсі бере участь 21 картина, в тому числі одна російська - "Паперовий солдат" Олексія Германа-молодшого. У прокат фільм вийде восени, "майже відразу після фестивалю", сказав режисер, чия дебютна повнометражка "Гарпастум" вже їздила до Венеції в 2005 році.

Фільму Германа доведеться конкурувати з картинами таких іменитих режисерів, як Такеши Кітано ("Ахіллес і черепаха"), Даррен Аронофськи ("Борець"), Кетрін Бігелоу ("Повелитель бурі"), Пупі Аваті ("IlPapadiGiovanna"), Барбе Шредер ("Inju, labetedansl"ombre"). У основній програмі є також два мультфільми, обидва японські: "Рибка Поньо" Хаяо Міядзаки, лауреата "Оскара", берлінського "Золотого ведмедя і венеціанського "Золотого лева", і "SkyCrawlers" Ошиі Мамору (автора культової "Примари в зброї").

Фільм "Дике поле" Михайла Калатозішвілі, відмічений трьома преміями на останньому "Кінотаврі", бере участь в паралельній програмі фестивалю "Горизонти".

Зараз ви читаєте новину «У Венеції відкривається 65-й кінофестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі