пʼятниця, 09 листопада 2012 21:26

У Тернополі відкрили виставку послідовниці Приймаченко
12

Фото: Фото: Олена ДЗІК

75 картин кременецької художниці Тетяни Балбус представлено на виставці у Тернопільському обласному художньому музеї. Експозицію приурочили до 50-річчя мисткині.

Як розповіла Gazeta.ua заступник директора художнього музею Ольга Ваврик, ця художниця єдина в області творить картини в декоративному напрямку.

"Це перша персональна виставка цієї авторки у нашому музеї. Варто зазначити, що Тетяна Балбус – єдина на Тернопільщині працює у декоративному напрямку. Її можна вважати і послідовницею Марії Приймаченко – є навіть серія картин за мотивами творів всесвітньо відомої художниці. Але якщо Марія Приймаченко малювала своїх дивовижних звірів, то Тетяна Балбус робить це через аплікацію. При цьому наша мисткиня не копіює образи Приймаченко, а лише черпає натхнення з них. При цьому змінює фон, деталі казкових тварин", - наголосила Ольга Романівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тернополі виставка картин, які коштують мільйони

Крім аплікацій, на виставці зібрані колажі та живопис ювілярки. Якщо для аплікацій вона використовувала однотонний папір, то для колажів – із зображенями. Коли придивитися, видно частини малюнків з обгорток шоколадних цукерок.

"Є у неї також серія творів за мотивами українського декоративного розпису, характерного для писанок. Тут можна впізнати характерні образи, як-от "дерево життя". Взагалі в цієї художниці дуже позитивна енергетика і це відображається в її картинах. Вона любить різноманітні яскраві кольори, темних тут немає. Тому біля цих полотен ніби грієшся і настрій покращується", - зазначила Ольга Ваврик.

Виставка діятиме до 15 листопада. Вхід для дорослих – 8 гривень, для дітей – 5.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі відкрили виставку послідовниці Приймаченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі