середа, 30 травня 2012 18:04

Іван Семесюк намалював у відвертих позах тварин з картин Марії Приймаченко
6

Однією з популярних тем у творчості Семесюка є химерні тварини у стилі Марії Приймаченко, які постають у недвозначних позах. Митець не приховує, що дійсно звертався до сюжетів Приймаченко
Фото: Фото: semesyuk.com
"“Дивним чином у нас вважається, що Приймаченко — це святе. А насправді там нічого такого особливого нема", - вважає Семесюк
Іван Семесюк. Постер виставки "Welcome to Ukraine"
Сергій Коляда. Постер виставки "Welcome to Ukraine"
Андрій Єрмоленко. Постер виставки "Welcome to Ukraine"

Вчора у галереї "Триптих" завершили виставку "Welcome to Ukraine", представлену Союзом вільних художників "Воля або смерть". Багато робіт представлені як сувенірна продукція до чемпіонату Європи з футболу "Євро-2012".

Колекція об'єднує роботи художників Івана Семесюка, Андрія Єрмоленка та Сергія Коляди.

Раніше ідейний лідер Союзу Антін Мухарський розповідав про ідею виставки. Він визначає її як сучасне українське анархомистецтво, яке змушує з іронією, а часом із сарказмом, подивитися на українську дійсність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ukraine is a big Okruжnaя": киян познайомили зі жлобами

"За традицією до нас приходить публіка, якій ми подобаємося. Тому, звичайно, всі були задоволені. Окрім картин був самогон, було сало. Ми намагаємося, щоб на виставках обов'язково був невеличкий екшн, а не просто так", - сказав у коментарі Gazeta.ua художник Іван Семесюк про подію.

Багато робіт Івана Семесюка створені на основі відомих українських сюжетів та образів. Він добре сприймає відразу до своєї творчості з боку глядачів.

"Найкраща цитата, яку я прочитав про себе, - нецензурна, - зізнався художник. - В інтернеті на якомусь форумі, де обговорювали мою творчість, хтось написав: "Семесюк — гівно і картини його також гівно". Мені це все подобається насправді, тому що одні кажуть, що це геніально, а інші — що це гівно. А це говорить про що? Про те, що мої роботи заряджені якоюсь енергією. Інша річ, хто як сприймає і хто на що налаштований. Я задоволений публікою і її реакцією. Чим більше поганих речей про мене говорять, тим краще. Відомо, що для художника це дуже добре. Тому аби говорили".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Послідовники Нестора Махна відкрили свою виставку

Однією з популярних тем у творчості Семесюка є химерні тварини у стилі Марії Приймаченко, які постають у недвозначних позах. Митець не приховує, що дійсно звертався до сюжетів Приймаченко, але з певною метою.

"Дивним чином у нас вважається, що Приймаченко — це святе. А насправді там нічого такого особливого нема. Для мене, наприклад, найцікавішим українським митцем є Катерина Білокур — також з тієї самої епохи. Селянка, яка малювала на рівні майстрів Відродження. Чомусь, її не підіймають на прапори. А я взагалі люблю покепкувати над чимось серйозним, це справді вправляє мозок. В першу чергу, мені, звичайно", - додав Семесюк.

Зараз ви читаєте новину «Іван Семесюк намалював у відвертих позах тварин з картин Марії Приймаченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі