понеділок, 16 липня 2007 08:28

У тернопільському селі Зарваниця вода зцілює від хвороб

Тисячі паломників взяли участь у велелюдній прощі, яка відбулася на Тернопільщині у селі Зарваниця. Комплекс, до якого входять церкви, собори, дзвіниці та цілющі джерела  вважається чудотворним. Зокрема кажуть, що тутешня вода зцілює від важких недуг. Останнім часом Зарваниця стала популярною і серед українців-заробітчан, які поновлюють тут душевну рівновагу, втрачену на чужині.

Щойно теплішає, як у Зарваниці розпочинається сезон паломництва. Прочани пішки долають десятки кілометрів, щоб потрапити в місце, яке порівнюють з португальською Фатимою та французьким Люрдом. Найкоротша дорога з Тернополя до Зарваниці складає шістдесят кілометрів і займає більше доби. Паломники приходять сюди за дивом — приміром, вода з тутешніх джерел зцілює від хвороб.


За переказами, Зарваницю заснував Києво-Печерський чернець, який 700 років тому ховався тут від переслідувань монголо-татар. Ідея заснувати церковний центр прийшла до нього  уві сні. Відтоді тут щороку проводять велелюдні прощі. Через велику кількість паломників сповідальні встановили просто неба.

Чудотворне місце відвідують і іноземці - прочани з Росії, Польщі, Казахстану, Канади та США. Зацікавленість до святині проявляють і відомі українські політики. Участь у богослужінні - суто добровільна справа. До паломників не висувають жодних вимог. Вони самі обирають, як довго та яким чином добиратись до Зарваниці. Так само ніхто не гарантує, що кожен відвідувач зможе відчути щось надзвичайне. Місцеві довгожителі твердять - дива відбуваються з тими, хто у них вірить, повідомляє "5 канал".

Зараз ви читаєте новину «У тернопільському селі Зарваниця вода зцілює від хвороб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі