пʼятниця, 19 жовтня 2012 15:56

У столичному музеї снів постійно спить дівчина-експонат

У столичному музеї снів постійно спить дівчина-експонат

18 жовтня у столичному музеї сновидінь відкрилася виставка "NightmareArt: мистецтво кошмарів". Показують картини та інсталяції Марка Верлана, Анни Ворожбит, Геннадія Чернеги, Тетяни Галочкіної і Катерини Бальцької. Всі вони присвячені тривожним снам.

"Ця виставка - лабіринт. Її можна подивитися лише шматочками, так як ми бачимо сновидіння. Коли людина засинає, потрапляє в темряву. Саме тому всі експонати показуємо в суцільній темряві", - сказала кореспонденту Gazeta.ua куратор виставки Юлія Кравець.

Перед входом до виставкової зали відвідувачам роздають ліхтарики. Під стіною за кілька метрів від входу на дивані дівчина у довгій нічній сорочці вдає, що спить.

"Ця дівчина символізує людину, яка не може вирватися із сну. Вона  постійно спить: вдома і на роботі", - пояснила Юлія Кравець.

Екскурсія триває близько 30 хв. Наприкінці відвідувачів запрошують в лабораторію сну. Це - невелика кімната, завішана темними шторами. В ній показують відеоінсталяцію Геннадія Чернеги "Глибокий сон". На екрані демонструють фотографії скульптур з проломленими головами, старі будинки і відбиті у калюжі обриси церкви. Дівчина у нічній сорочці пропонує відвідувачам воду у пластикових стаканах.

"Після поринання в сон в людській свідомості народжуються образи. Точно так в нашому музеї поступово з'являються інсталяції, які висвічуються на шляху. Вони символізують образи із страшних, жахливих снів. Наприкінці виставки кожного відвідувача кожного чекає вихід до світла. В цьому теж є аналогія із снами. Щоранку ми прокидаємося і зустрічаємо новий день", - розповіла Юлія Кравець.

Виставка триватиме до 21 листопада. Відвідати її можна у суботу та неділю після 14.00.  Екскурсії просять замовляти заздалегідь за тел. 531 97 27. Музей знаходиться за адресою вул Чигоріна, 55.

Зараз ви читаєте новину «У столичному музеї снів постійно спить дівчина-експонат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі