четвер, 27 грудня 2012 10:44

У столичній галереї показують зимовий живопис - волоцюг, Індію та Карпати
9

Сергій Шишко "Зима"
Фото: Фото: Олег Гончар
Антон Кашшай "Зима в Карпатах"
Віктор Чаус "Діти"
Василій Непийпиво "Хатина в селі"

У галереї "Мистецька збірка" діє виставка зимових картин. Це збірна експозиція 25-ти українських художників. Починаючи від 20-х років і до сьогодення. Назвали її відповідно до погоди - "Зимець прийшов".

"Це слово-діалект, що означає морозну, зимну, холодну погоду, - пояснює Юлія Волошина, арт-директор галереї "Мистецька збірка". - Цією виставкою хотіли показати проблему зими в місті і розкрити її через три такі ключові моменти: негативний, позитивний та "інша зима". Негативний момент – це коли не можна розчистити машину, падають бурулі, люди мерзнуть. Наприклад, є дерев'яна карпатська церква, що потонула під снігом. Або ж художник Михайло Деяк на картині зобразив волоцюгу, який сидить на коробці і мерзне".

Хороший "зимець" у виконанні художників - це "романтичний". Наприклад, зима приходить до українського села, що вже добу без світла і дівчина тулиться до хлопця, бо їй холодно.

"Інша зима у нас - індійська. Там сонячно в цю пору і, наприклад, художник Володимир Позерський намалював індійський пейзаж - пальми, сонце, океан" - додає Юлія Волошина.

На виставці представлено 25 картин. Це живопис українських майстрів різних епох: від довоєнного періоду до сьогодення. Можна побачити пейзажі класиків С. Шишка, М. Глущенка, А. Кашшая, А. Коцки, Й. Бокшая, С. Бакаєва, Ф. Захарова, В. Непийпива поруч з роботами сучасних художників А. Криволапа, І. Марчука, Б. Буряка, М. Деяка, П. Сипняка, В. Дейсуна, Т. Данилича та інших.

Виставка триватиме до 20 січня. Галерея "Мистецька збірка" знаходиться на вулиці Терещенківській, 13 (понеділок та вівторок - вихідний).

Зараз ви читаєте новину «У столичній галереї показують зимовий живопис - волоцюг, Індію та Карпати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі