понеділок, 23 липня 2012 10:41

У США звільнили вчительку, яка назвала роман Марка Твена расистським

Автор: Фото: wday.ru
  Одна з обкладинок. "Пригоди Гекельберрі Фінна" Марка Твена
Одна з обкладинок. "Пригоди Гекельберрі Фінна" Марка Твена

Викладачка з Айови (США) була звільнена через те, що говорила учням, що класичний американський роман Марка Твена "Пригоди Гекльберрі Фінна" є расистським.

Наія Галловей, 31-річна співробітниця, яка викладає в приватній школі в Айові, повідомила класу своїх учнів у жовтні минулого року, що роман є расистським і "не має викладатися в школах". Про це повідомляє The Guardian.

Наступного дня вона назвала книгу расистською знову в шкільному автобусі. Галловей збиралася кинути свою роботу сама, але її слова змусили адміністрацію школи звільнити її. На публічних слуханнях, де вона заперечувала всі звинувачення, суддя відхилив її прохання про допомогу з безробіття.

Роман "Пригоди Гекльберрі Фінна" давно розділили читацьку аудиторію. Минулого року лунали заяви про нове виданя цієї книги без слова "негр".

З іншого боку, Гек - улюблений персонаж афроамериканців, адже саме він зробив чорношкірого Джима своїм улюбленим Санчо Пансою під час сплаву по річці Міссісіпі і врятував його від рабства.

Зараз ви читаєте новину «У США звільнили вчительку, яка назвала роман Марка Твена расистським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі