пʼятниця, 09 листопада 2012 15:00

У Полтаві дітям показали виставу про кохання японських мишей
13

Фото: Фото: Сергій Рибалко

В п'ятницю, 9 листопада у Полтавському академічному театрі ляльок зіграли виставу "Ми- Ші-Ко та Ми-Ші-Сан". В ній розповідається про кохання бідної й багатої мишей. Замість декорацій використали парасольки від дощу.

"Це казка про любов японських мишей, бо живуть в Японії, у них вузькі очі, - розповіла глядачка 8-річна Наталка Якименко після вистави. - Ми-Ші-Сан живе в багатій сім'ї, любить мишку Ми-Ші-Ко. Але її тато й мама не хочуть, щоб вона вийшла заміж за мишу, яку кохає, бо та бідна. Хочуть посватати доньку за когось сильного й могутнього. Ми-Ші-Сан довго такого шукає, бігає на величезну гору, питається у хмар і вітру. Обранцем виявляється Ми- Ші-Ко. Мені вистава дуже сподобалась, хочу прийти сюди ще раз".

Декорацій на сцені не було. "Замість них використали 15 білих парасоль від дощу. Думаю, це універсальна декорація, Наприклад, актори збіглися докупи, виставили їх як щит, і це вже домівка для мишей. Або поставили трикутником одна над одною і маємо гору Фудзі. З них же робили хмари, вітер та Велику Китайську стіну, - поділилася враженнями вчителька молодших класів однієї з полтавських шкіл Неля Іванівна. Привела на виставу другокласників. - Також на дітей справила враження гра світла й тіні. Вони створювали казкову атмосферу. А музика, одяг акторів та ляльок передавав колорит Японії".

В залі було майже 300 чоловік, частина глядачів стояли в проходах, сиділи на додаткових стільцях під стіною. У виставі зіграло вісім акторів. Використали чотири ляльки, зроблені вручну працівниками театру. Тривала вистава 45 хвилин.

"В Україні виставу показали вдруге, - розказав керівник літературно драматичної частини 23-річний Єгор Ткаченко. - Прем'єра була два тижні тому, на цій же сцені. В основі - п'єса сербського драматурга Ксенії Стоянович. Для її постановки запросили сербського режисера Живомира Йоковича. У Полтаві виставу показуватимуть 10 і 23 листопада. Призначена для дітей від шести до 12 років. Квиток коштує 15 гривень".

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві дітям показали виставу про кохання японських мишей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі