субота, 16 червня 2012 13:37

У Львові поетично вшанували Євгена Коновальця

15 червня у львівському парку імені Івана Франка відбувся бардівський та поетичний вечір на честь 121 річниці з дня народження видатного борця за незалежність України Євгена Коновальця.

Захід організували молоді поети й музиканти Львова.

"Євген Коновалець – це приклад людини, яка мала мету, ціль і впевнено крокувала до неї, незважаючи на всі перешкоди й труднощі в житті. Він боровся не лише за власні матеріальні вигоди, а за цілий народ, щоб його нація жила гідно. Він багато разів ризикував своїм життям, але не відмовлявся від переконань. Така людина заслуговує на те, щоб у його честь проводили подібні вечори", - розповіла співорганізатор вечора Ярина Волошин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коновальцю підсунули коробку цукерок із вибухівкою за порадою Сталіна

О 18:00 навколо альтанки у центрі парку зібралося близько півсотні людей.

Першим на імпровізовану сцену вийшов поет Юрій Руф. Він прочитав власні вірші про важку долю України та її героїв. За ним продекламувати свою творчість піднялася Зоряна Турчин. Дівчина прочитала соціально-актуальну поезію.

На завершення з годинною акустичною програмою вийшов гурт PostReal. Свою пісенну творчість гурт завжди супроводжує читанням віршів українських дисидентів та борців за Україну.

"Це дуже добре, що молодь проводить подібні заходи. Добре, що їм зараз дозволяють таке проводити, - сказав Петро Павлович. – Мені хотілося б частіше їх тут бачити. Коли гуляю з онукою".

Зараз ви читаєте новину «У Львові поетично вшанували Євгена Коновальця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі