вівторок, 19 вересня 2017 21:45

У Києві виступить співачка, яку нагородила королева Єлизавета ІІ

У Києві виступить співачка, яку нагородила королева Єлизавета ІІ
До Києва приїде британська співачка Емма Керкбі Фото: melbournerecital.com.au

До Києва приїде британка Емма Керкбі - одна з найзнаменитіших співачок світу. Має дати єдиний концерт.

Королева Єлизавета ІІ вручила співачці спеціальну нагороду для найбільш впливових музикантів світу Queen's Medal of Music. Канал BBC вніс Емму в двадцятку кращих сучасних сопрано світу.

Емма Керкбі закінчила Оксфорд. В молодості співала в різних хорових групах. З середини 1970-х почала виступати з ансамблем старовинної музики і згодом стала однією з найбільш неординарних виконавців в своєму жанрі. Зараз голос і манеру виконання Емми Керкбі називають еталонними для англійської музики бароко.

В Україні співачка приїжджає в рамках підготовки до масштабного проекту - постановки барокової опери Генрі Перселла "Дідона і Еней". Її прем'єра запланована на кінець жовтня - початок листопада в Києві, Львові та Сумах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Будинку вчених грали на пральній дошці

22 вересня в приміщенні Педагогічного університету імені Драгоманова відбудеться відкрита зустріч з Еммою Керкбі, модератором якої виступить музичний критик Люба Морозова.

22-23 вересня співачка проведе майстер-класи з вокалу для учасників постановки.

24 вересня дасть єдиний концерт в Києві з програмою "Sweeter than Roses: лондонські пісні XVII століття" в стінах Кірхи Святої Катерини (Лютеранська, 22), яка була зведена в 19 столітті.

12-річний киянин став наймолодшим музикантом з України, що сольно виступив у Карнеґі-Гол у Нью-Йорку. Рекорд України встановив Антоніо Бразильєро Джонсон.

Зараз ви читаєте новину «У Києві виступить співачка, яку нагородила королева Єлизавета ІІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі