неділя, 03 червня 2012 17:32

У другій половині червня українцям слід чекати на сильну спеку

У другій половині червня українцям слід чекати на сильну спеку
Зараз в Україні досить прохолодно. Фото: vkurse.ua

Справжня літня спека прийде в Україну у другій декаді червня, а в першій декаді очікується мінливий характер погоди по всій території України. Про це заявив директор Українського гідрометеорологічного центру МНС України Микола Кульбіда, повідомляє ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені стежитимуть за космічною погодою

"У першій декаді червня погода в Україні буде мінливою. Будуть змінюватись атмосферні фронти, які будуть проходити один за одним. І, таким чином, високого температурного режиму в першій декаді ми не очікуємо. Буде переважно температура від 18 до 25 градусів тепла в денні години та нічна температура від 7 до 14 градусів тепла", – наголосив він.

Крім того, за його словами, у першій декаді опадів буде небагато, але вони таки будуть час від часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: При сонячному затемненні замовкають птахи

"Стосовно подальшого розвитку, то тут складно говорити, але однозначно, що після такого помірного температурного режиму першої декади червня, я вважаю, що слід очікувати вже більш високих температур саме в другій декаді червня", – додав він.

Водночас, наступного тижня, за словами Кульбіди, температура коливатиметься від 23 до 28 тепла, а також від 18 до 25 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Землі сталася найсильніша за півтора роки магнітна буря

"Тобто змінний температурний режим, але він є нормальним для цього періоду", - резюмував Кульбіда.

Зараз ви читаєте новину «У другій половині червня українцям слід чекати на сильну спеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі