пʼятниця, 02 грудня 2011 12:31

У центрі Львова встановили 3-метрову скульптуру червоної стрічки
10

Фото: Фото: Павло ПАЛАМАРЧУК

На площі Ринок у Львові встановили скульптуру червоної стрічки. Ініціатором цього виступила Студентська рада Львова. Захід відбувся до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

Велику стрічку поставили на металевій коробці. Вона має висоту 3 метри. Робив її студент із Академії мистецтв ім. Труша. У кількох місцях металеву стрічку перемотали червоною тканиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епідемія ВІЛ/СНІД може спричинити економічну катастрофу в Україні

Це знак того, що ми солідарні з ВІЛ-позитивними людьми, - сказала студентський мер Оля Леськів. - Також ця стрічка означає, що студенти категорично проти поширення цієї страшної хвороби. Людей потрібно завжди інформувати про СНІД. Щоб кожен знав, що це і чим воно загрожує людині. Крім того, потрібно користуватись контрацептивами, проходити медичні обстеження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пінчук відкрила виставку про СНІД: страшні виразки на тілі і чергова доза

Потім студенти запалили лампадки. Виклали їх у формі анти-снідового значка під скульптурою стрічки. Також запустили небесний ліхтарик.

"Він один і символізує СНІД, - сказала Леськів. - Відпускаючи його в небо, ми ніби відпускаємо цю хворобу. Заявляємо, що виступаємо проти неї".

Зараз ви читаєте новину «У центрі Львова встановили 3-метрову скульптуру червоної стрічки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі