субота, 26 листопада 2011 11:50

Друг письменниці Світлани Поваляєвої захворів на СНІД

Друг письменниці Світлани Поваляєвої захворів на СНІД

Письменниця Світлана Поваляєва розказала про найяскравіших людей із київського андеграунду 1990-х років.

"Іда - художниця. Справжнє ім'я – Світлана Фесенко. З нею я познайомилася, коли геть безбашені тусівки вже закінчувалися. Ми тусувались у жовтому корпусі університету Шевченка з місцевими філологами. На руках Іда носила півтора кілограма фенічок. Бісер,

нитки й шкіра вкривали її руки до самих ліктів. Із зачіскою а-ля "маленький голландський наркоман", в косусі, плетеній сукні та військових черевиках. Вона постійно малювала всіх нас, поки ми бухали, читали вірші й грали на роялі. У журналі "Молода Україна" вийшла рецензія Іди на мої твори під назвою "Єбля в метро з українським Берроузом". Буквально наступного дня тодішній мер Олександр Омельченко скликав засідання Київради, і журнал закрили. Зараз вона заміжня за телеведучим Юрієм Макаровим", - розказала письменниця.

Інший друг письменниці захворів на СНІД.

"Джон – із династії хіміків. Коли вони експериментували з виведенням нових наркотиків, квартира наповнювалася токсичним смородом. Його батько-хімік розумів, що за реакція відбувається, тому називав їх уродами й ходив у протигазі. Джон досі живий і здоровий, хоча – системний і глибокий наркоман. Чого варта лише його фраза: "Клизма – тупиковая ветвь эволюции баяна". Я ніколи не розуміла, як можна так колотися й мати ідеальні голлівудські зуби та сяючі очі. Вражало його знання органічної й неорганічної хімії. Наприклад, поїдаючи салат, він міг описувати реакції, які при цьому відбуваються в організмі. Із часом виявилося, що в Джона – СНІД. Його дівчина померла – чи то від передозу, чи від імунодефіциту. А він залишився жити, лише повторював усім: "СНІД – це вітамінка", - поділилася Поваляєва.

Прочитати про київський андеграунд 90-х детальніше можна у журналі "Країна" № 45 (98) за 25 листопада 2011 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «Друг письменниці Світлани Поваляєвої захворів на СНІД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі