середа, 06 квітня 2011 16:33

Новий вірус у Китаї схожий на СНІД

Новий вірус у Китаї схожий на СНІД

У деяких китайських містах експерти зафіксували кілька тисяч пацієнтів з симптомами СНІДу, але тест на ВІЛ не виявляє захворювання.

З цього епідеміологи зробили висновок: мова може йти про новий, невідомий вірус.

Отже, згідно з інформацією, що розповсюджується в ЗМІ, загадкове захворювання зафіксоване в Пекіні, Шанхаї, провінціях Чжецзян, Гуандун, Цзянсу і Хунань. Плюс, гонконзька преса писала про появу вірусу в Гонконгу та Сінгапурі. Вірус, як і ВІЛ, передається статевим шляхом, через кров і слину.

Після інфікування у пацієнтів збільшуються лімфатичні вузли, з'являється пітливість кінцівок, червоні плями на шкірі, незначне підвищення температури. З причини схожості за симптомами з ВІЛ громадськість вже охрестила новий вірус "негативним-ВІЛ".

У свою чергу, МОЗ КНР ініціював дослідження даного питання. На аналіз в американські лабораторії вже відправлені 59 зразків крові. Незважаючи на хвилю занепокоєння, підняту у ЗМІ, деякі фахівці впевнені: говорити про новий вірус не доводиться. На їхню думку, пацієнти страждають від так званої ВІЛ-фобії. Тобто у людей просто розвинений найсильніший страх заразитися СНІДом, а симптоми мають психосоматичне підґрунтя.

Зараз ви читаєте новину «Новий вірус у Китаї схожий на СНІД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі