середа, 12 вересня 2012 11:03

Творець спецефектів для "Титаніка" став банкрутом

Творець спецефектів для "Титаніка" став банкрутом

Digital Domain Media Group - материнська компанія студії Digital Domain - подала до суду заяву про банкрутство за статтею 11 американського Кодексу законів про банкрутство. Про це повідомляє Reuters з посиланням на матеріали суду.

Борг компанії, яка, зокрема, створювала спецефекти для "Титаніка", становить майже 215 мільйонів доларів, а її активи - 205 мільйонів доларів. Банкрутство за статтею 11 передбачає реорганізацію компанії. Digital Domain продовжить працювати і буде зобов'язана протягом 120 днів надати план реструктуризації, який потім затвердить суд.

Про те, що Digital Domain може попросити захисту від кредиторів, стало відомо тиждень тому, коли компанія не змогла здійснити виплати за своїми облігаціями. 7 вересня гендиректор студії Джон Текстор (John Textor) подав у відставку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хвилина фільму про "Титанік" коштувала мільйон доларів

Digital Domain вирішила закрити анімаційний підрозділ в Порт-Сент-Люсі (штат Флорида) і скоротити більшу частину персоналу, що становить 320 працівників. Студія Legend 3D вже виявила готовність взяти на роботу звільнених з Digital Domain.

Акції DDMG досягли свого піку - 9 доларів - у травні цього року; 11 вересня цінні папери торгуються по 0,5 долара.

Одним із засновників Digital Domain є кінорежисер Джеймс Кемерон. Студія створювала спецефекти для таких відомих фільмів, як "Титанік", "Пірати Карибського моря: На краю світу", "Трансформери", "Загадкова історія Бенджаміна Баттона", "Люди Ікс: Перший клас". Компанія також є творцем голограми репера Тупака Шакура.

Зараз ви читаєте новину «Творець спецефектів для "Титаніка" став банкрутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі