пʼятниця, 03 серпня 2012 11:10

Геніальний вчений-самітник зніметься у фільмі Кемерона

Геніальний вчений-самітник зніметься у фільмі Кемерона
Григорій Перельман з'явиться у фільмі фрагментами, а взагалі його зіграє актор. Фото: irsolo.ru

Російський математик Григорій Перельман, який довів гіпотезу Пуанкаре і відмовився від премії в $ 1 млн., погодився зніматися в Голлівуді. Вчений, який веде виключно самітницький спосіб життя, візьме участь у зйомках художнього фільму, заснованого на його власній біографії. Продюсером картини може стати творець "Титаніка" й "Аватара" Джеймс Кемерон.

Зробивши своє відкриття в 2002-2003 роках, Перельман відмовився від премії Математичного інституту Клея в $ 1 млн. і після серії лекцій у США став уникати публічності - єдине інтерв'ю він дав ізраїльському продюсеру Олександру Забровському, який зараз і займається проектом фільму про Перельмана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Титанік" в 3D окупився вже у перші дні прокату

В інтерв'ю газеті "Комсомольская правда" Олександр Забровський розповів, що його ідеєю зацікавився Джеймс Кемерон: "Я витратив три роки на те, щоб укласти з паном Перельманом офіційний договір про співпрацю. А крім того, з пропозицією зняти російського генія я вийшов до знаменитого продюсера й режисера Джеймса Камерона, і його це зацікавило. Упевнений, у цих людей вийде зняти суперкіно про Перельмана. Зйомки, кастинг акторів, підбір кіногрупи - у всьому цьому будуть господарювати американці (моя компанія не потягне такий проект). Я ж виступаю співпродюсером і співавтором сценарію фільму під робочою назвою "Формула Всесвіту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джеймс Кемерон зібрався переїжджати до Нової Зеландії і займатися фермерством

Деякі російські сайти пишуть, що про Перельмана вже знято художній фільм і називають картину Олексія Федорченка "Хроноглаз", головний герой якої вчений (в основу сценарію фільму лягла розповідь режисера "Машинка часу"). Однак сам Олексій Федорченко спростував цю інформацію: "У мене зовсім інша історія. Я навіть не знав про Перельмана, коли писав свою розповідь - теорему він довів пізніше".

Але цього разу Григорій Перельман не тільки погодився зніматися в художньому фільмі - він бере участь у створенні сценарію. У Джеймса Кемерона на даний момент в розробці знаходиться відразу кілька проектів, у тому числі, три сиквели "Аватара" і документальний фільм про занурення в Маріанську западину. Проект про російського вченого на його сторінці професійної кінобази ImdbPro поки не значиться.

Зараз ви читаєте новину «Геніальний вчений-самітник зніметься у фільмі Кемерона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі