пʼятниця, 23 березня 2018 12:50

"Трилер про найманця виглядає божественним одкровенням" - рецензія на "Тебе тут ніколи не було"

"Трилер про найманця виглядає божественним одкровенням" - рецензія на "Тебе тут ніколи не було"
Хоакін Фенікс зіграв колишнього ФБРівця, який визволяє дівчат з сексуального рабства. Фото - nv.ua

В український прокат вийшов британський драматичний трилер Лін Ремсі "Тебе тут ніколи не було". У головній ролі - зірка Голлівуду Хоакін Фенікс.
За сюжетом, ветеран ФБРівець Джо живе в Нью-Йорку зі старою матір'ю. Виконує небезпечні завдання: він найманець, визволяє дівчат із сексуального рабства. Отримує замовлення розшукати доньку сенатора штату Альберто Вотта Ніну.

Знаходить її в нью-йоркському борделі для можновладців. Убивши охоронців, забирає накачану наркотиками дівчину. Починається серія страшних і лякаючих подій. Сенатор Вотт накладає на себе руки. На Джо відкривають полювання чи то поліцейські, чи то переодягнені найманці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явився трейлер нового фільму із зіркою "Аватара"

Кривавий слід веде в офіс губернатора. З'ясовується, що Ніна була його улюбленицею.

"Перед нами досить простий трилер про найманого вбивцю, який, тим не менш, виглядає божественним одкровенням, - написав у рецензії кінооглядач HB Style Валерій Мирний.- Сюжет можна описати двома словами: неврівноважений ветеран в якийсь момент стикається з трохи більш могутнім противником. Але важливий тут шлях. Кінематограф Лін Ремсі працює на зовнішній ефект. За допомогою складного персонажа вона забезпечила свою історію глибиною".

Кінооглядач порівнює картину із попередньою стрічкою Ремсі "Щось не так з Кевіном". Вона розповідає історію складних стосунків матері з сином. У підлітковому віці Кевін убиває батька, сестру та кількох однокласників. Матір навідує його у в'язниці. Про події, які стались із родиною, дізнаємося з її спогадів.

"Нову картину можна сміливо назвати духовним родичем "Кевіна". Є щось схоже навіть у їхніх назвах. Невизначеність, відмова від звичного перебігу подій. У Джо є лише дорога, по якій він рухається до мети. І минуле, яке постійно бачимо у флешбеках, - продовжує Мирний. - Він спускається в пекло соціальне, а ми - у його власне. За допомогою внутрішніх рим, простого сценарію, розбитого на безліч осколків і складних питань, Лін Ремсі збирає пазл внутрішнього світу свого героя. Він живе в реальному Нью-Йорку, але існуює вже десь в зовсім іншому місці. "Про що?" І "Як?" Тут з'єднуються в кувалду, або молоток, яким безжально орудує Джо, і б'ють глядача по голові. При цьому сенс відсувається на другий план: настільки ефектна і гарна в своїй складновигаданості структура у картини".

Стрічку "Серафима", яка стане другим повнометражним фільмом української режисерки Марисі Нікітюк, відібрали для участі в одній з програм Каннського міжнародного кінофестивалю.

Зараз ви читаєте новину «"Трилер про найманця виглядає божественним одкровенням" - рецензія на "Тебе тут ніколи не було"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі