середа, 07 листопада 2018 16:27

Театр на Подолі номінували на архітектурну премію

Театр на Подолі номінували на архітектурну премію
Головним архітектором проекту театру є Олег Дроздов. Фото: antikor.com.ua

Будівлю столичного Театру на Подолі номінували на архітектурну премію Mies van der Rohе-2019.

"Друзі, раді поділитися з вами чудовою новиною. Наш проект "Театр на Подолі" номінований на премію Mies van der Rohe-2019", - написали на сторінці бюро Drozdov & Partners, яке розробило проект театру.

Премію Mies van der Rohe Award заснували 2001-го. Назвали на честь німецько-американського архітектора Людвіга Міс ван дер Рое. Нагороду присуджують раз на 2 роки за проекти, втілені за цей період.

Метою премії є формування європейського середовища, відзначення інновацій у галузі архітектури (як концептуальних, так і будівельних), привернення уваги до розвитку нових ідей.

Після оголошення номінантів журі конкурсу відбирає короткий список із 40 проектів, згодом - п'ятірку фіналістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У нас навіть артисти балету виконують драматичні ролі

Восени 2016-го киян обурив фасад нової будівлі Київського драматичного театру, зведеного на Андріївському узвозі. 165 млн грн на його реконструкцію виділила кондитерська корпорація "Рошен".

На сайті Київради реєстрували петиції з вимогами демонтувати фасад нової будівлі Театру на Подолі. У жовтні 2017-го будівлю театру ввели в експлуатацію.

Зараз ви читаєте новину «Театр на Подолі номінували на архітектурну премію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі