понеділок, 08 жовтня 2018 13:41

Стриптиз бібліотекарки і жінки Винника: огляд фільму "Скажене весілля"

4 жовтня в прокат вийшла українська комедія "Скажене весілля" режисера Влада Дикого. Gazeta.ua пропонує свій огляд прем'єри.

Почервонілий від напруги чоловік із рушницею за дверима верещить гостям на вулиці, що весілля не буде. Його новоявлений зять-заручник знімає все це для блогу.

Автор: planetakino.ua
  Кадр з фільму “Скажене весілля”
Кадр з фільму “Скажене весілля”

"Скажене весілля" розповідає історію директора районного краєзнавчого музею Василя Середюка, що дуже любить свою доньку Катрусю. Так любить, що відправив на навчання до Франції в Сорбону ( видно, що сценарист не дуже розуміється у ставці працівника культури в українському селі). А мала негідниця притягнула до української хати темношкірого француза, що вкінець сконфузило батька. Той ладен розкрутити на стриптиз бібліотекарку або запросити до сім'ї першого ліпшого місцевого придурка, аби не дати укласти міжнародний союз.

Автор: planetakino.ua
  Кадр з фільму “Скажене весілля”
Кадр з фільму “Скажене весілля”

У ролі нареченого хотіли бачити зірку стрічки "Недоторкані", французького актора Омара Сі. Та не склалося. Так само не склалося з Анною Кошмал, Машою Єфросініною, Русланою Писанкою, Ольгою Сумською, про яких заявляли на пітчингу Держкіно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три правила курортного роману по-швейцарськи: огляд фільму "7 днів"

Тоді ж на пітчингу продюсер фільму Юрій Горбунов просив підтримки у розмірі 3,24 млн грн. Для порівняння: на комедію "Секс і нічого особистого" просили 26 млн. Таємниця такої порівняно незначної суми відкриється глядачу на самому сеансі. Бо стільки реклами, яку вкрай нахабно та безапеляційно натикали в канву сюжету, не було ще в жодному українському фільмі. Після стрічки кожен порядний фанат Горбунова має купити ящик горілки "Малинівка" і розрахуватися карткою "Ощадбанку".

Автори ставили на відомі обличчя, і ставка зіграла. Мікроролі зробили свою справу. Винник, що тікає від натовпу фанатів, дует "Загорецька" в якості місцевих дурнів, попи Потап і Монатік, які дуже хочуть нажитись на людському горі, - прикраса стрічки. Власне, тільки вони і роблять із "Скаженого весілля" комедію.

Автор: planetakino.ua
  Кадр з фільму “Скажене весілля”
Кадр з фільму “Скажене весілля”

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує вбити батьків: огляд фільму "Щоденник мого розуму"

Справжній конфлікт не у божевільного батька з нареченим чи сусідом. Він криється у вічному питанні для українця "а що люди скажуть?". У страху не відповідати чужим уявленням про світобудову ми часто забуваємо, що потрібно нам самим. І цю надважливу думку у фільмі можна прослідкувати.

Автор: planetakino.ua
  Кадр з фільму “Скажене весілля”
Кадр з фільму “Скажене весілля”

А от чого зробити не можна, так це зрозуміти, як у фільмі, у виробництво якого вклалася держава, її народ виставляють недололугими селюками-расистами, які навіть не знають, що таке парубоча вечірка.

14 вересня в прокат вийшла українська соціальна драма "Коли падають дерева" режисерки Марисі Нікітюк. Gazeta.ua пропонує свій огляд прем'єри.

Зараз ви читаєте новину «Стриптиз бібліотекарки і жінки Винника: огляд фільму "Скажене весілля"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі