пʼятниця, 14 вересня 2018 19:18

Десять хвилин сексу, потім поплачемо: огляд фільму "Коли падають дерева"
5

14 вересня в прокат вийшла українська соціальна драма "Коли падають дерева" режисерки Марисі Нікітюк. Gazeta.ua пропонує свій огляд прем'єри.

Пружні, оголені стегна парубка рухаються в дикому темпі на фоні чорного болота. Десь знизу звабливо стогне задоволена дівчина.

Автор: Хорошее кино
  Кадр з фільму "Коли падають дерева"
Кадр з фільму "Коли падають дерева"

Перші 10 хвилин фільму здається, що герої мають опробувати для власних втіх всі тінисті закутки навколишніх зарослів. Будь то ліс, озеро, чи калюжа з багнюкою. Й на фоні цієї вакханалії, тоненький голос дівчинки, що співає пісню про "Оленів, які не бриті і не голені", поки старші юнки вже задрали спідниці вище, ніж того вимагає наше цнотливе суспільство.

Лариса — бунтівна панянка з пишним світлим волоссям і диким бажанням вирватися з села. Менш, як сорок днів до подій, втратила батька. Після 9-го класу відпочиває в селі у бабусі і гуляє з двоюрідною сестрою Віткою, якій 4 роки. Дівчинка стає свідком кохання сестри і бандиткуватого хлопця з романтичним прізвиськом Шрам. Бабця його не схвалює і лупить малолітню "хвойду" резиновим шлангом за нічні гульки.

Автор: Хорошее кино
  Кадр з фільму "Коли падають дерева"
Кадр з фільму "Коли падають дерева"
За фільм вбили три дитини. Бозна скільки разів показали сідниці всіх героїв, придатних для подібної демонстрації. Стрічка чіпляє темами, на яких легко виїхати — секс, смерть, українське село. І все це контрастно і навіть дико виглядає на фоні такого чистого світу найменшої героїні.

Всі "Золоті дзиги — 2019" букетом мають бути подаровані прекрасній акторці Соні Халаїмовій. Заради настільки щирих і чесних емоцій не шкода сходити на фільм двічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як стати гарною за 30 секунд: огляд фільму "Красуня на всю голову"

Автор: Хорошее кино
  Кадр з фільму "Коли падають дерева"
Кадр з фільму "Коли падають дерева"

Це перший повний метр Марисі Нікітюк. Це відчувалося в розпаді сюжетної лінії на чотири — п'ять неймовірних короткометражок. Нікітюк — Стефаник від українського кіно. Єдине, що різало око — відверто погана комп'ютерна графіка. Той випадок, коли краще не робити, ніж робити дешево.

Автор: Хорошее кино
  Кадр з фільму "Коли падають дерева"
Кадр з фільму "Коли падають дерева"

Плюс у тому, що на екрані українці почали бачити себе. З їх дурнуватою звичкою звертати увагу на плітки літніх сусідок, ходити на поминки і забивати пузо, як на дні народженні, вічні незграбні тости з закосом під філософічне виверження, поросята, суки-свекрухи і бридкий до блювотиння простір рідного села. Але ті, хто знають про що я, і фактично є аудиторією фільму, на нього не підуть. Бо дома поросята.

Решта ж не зрозуміє й половини того, як гірко і страшно буває майже в географічному центрі Європи в 21 столітті.

На 47-му кінофестивалі "Молодість" в рамках програми "Спеціальні події" відбулася українська прем'єра фільму "Остання подорож Леандра" німецького режисера Ніка Бейкер-Монтейса. Gazeta.ua пропонує свій огляд стрічки.

Зараз ви читаєте новину «Десять хвилин сексу, потім поплачемо: огляд фільму "Коли падають дерева"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі