пʼятниця, 12 серпня 2011 13:59

Спецтема: 20 років незалежності!

Сто художників покажуть "мистецтво нової країни" в Арсеналі

Сто художників покажуть "мистецтво нової країни" в Арсеналі

З 22 серпня по 11 вересня у столичному Мистецькому Арсеналі триватиме виставка "Незалежні. Нове мистецтво нової країни 1991-2011".

"Цього року Україна святкує 20-річчя своєї незалежності. І хоча це типово радянська традиція — влаштовувати виставки до політичних дат, у нашому випадку — це природний і щирий художній відгук, ніяк не пов'язаний із пафосом возвеличування. Насправді концепція проекту є дуже простою та буквально вкладається у слоган "нове мистецтво нової країни", - розповів куратор виставки Олександр Соловйов.

У "Незалежних" візьмуть участь близько 100 авторів. Серед них Сергій Братков, Артем Волокітін, Микита Кадан, Жанна Кадирова, Юрій Соломко,  Анатолій Криволап, Максим Мамсіков, Оксана Мась, Олександр Ройтбурд, Арсен Савадов, Віктор Сидоренко, Тіберій Сільваши, Олег Тістол, Леся Хоменко, Василь Цаголов, Ілля Чічкан, арт-групи Р.Е.П. та SOSka. Експозиція проекту займатиме перший поверх Мистецького Арсеналу загальною площею 10 000 кв м.

"У нас виникла нагальна потреба показати сучасне українське мистецтво у форматі великого виставкового проекту, вдаючися до клерикальної аналогії — як "помісне" явище. Цілісне, самодостатнє, незалежне, але сповнене суперечностей, відкрите до найрізноманітніших впливів", - сказав Соловйов.

"Під час підготовки проекту ми продивилися велику кількість архівних матеріалів. Не могли позбутися відчуття, що ідеальною формою проекту була б віртуальна, із використанням сучасних медійних можливостей. Але це було б ближче до версії "історії мистецтва". Головна суперечність – це як у час гіперінформативності, перенасиченості віртуальними образами забезпечити живий контакт із мистецтвом. Перевага великого живого проекту в тому, що можна на власні очі побачити історичний зріз, загальну картину розвитку,  відчути це все у реальному просторі", - додав куратор.

Вхід на виставку коштуватиме — 30 грн., а пільгові квитки продаватимуть за 10 грн. У День Незалежності діятиме вільний вхід на виставку.

Зараз ви читаєте новину «Сто художників покажуть "мистецтво нової країни" в Арсеналі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі