понеділок, 07 жовтня 2013 16:27

Стати вампіром можна за 300 гривень
24

Фото: Фото: Олександр Заклецький

З 4 по 6 жовтня в Києві відбувся вже ставший традиційним фестиваль японської анімації та культури ОТОБЕ. Основними площадками фестивалю стали кінотеатр "Жовтень", де три дні тривали кіномарафони кращих анімаційних фільмів та Культурно-мистецький центр Києво-Могилянської Академії, де відбувалася головна подія – косплей-шоу.

Косплей-шоу це своєрідний карнавал, під час якого учасники перевдягаються персонажами того чи іншого анімаційного фільму, намагаються поводитись, рухатись та розмовляти як обраний персонаж.

- Цього року у косплей-шоу бере участь біля 230 команд, того року було на 100 команд більше, але шоу вийшло занадто затягнутим, тому ми підвищили вимоги щодо якості виконання костюмів, але при цьому розширили тематику. Раніше більшість костюмів була з японських анімаційних фільмів, тепер у нас є й діснеївські герої, герої комп'ютерних ігор та просто представники японської вуличної моди. Плюс ми зробили так, щоб учасникам було максимально комфортно, тож практично всі задоволені, а географія учасників вражає: до нас приїхав навіть учасник з Південної Кореї, – розповідає голова оргкомітету Аркадій Мєдвєдєв.

- Дуже крутий фестиваль – каже Джей Кім (двійник містера Гангнам-Стайл). Я багато подорожую, і чув про цей фестиваль, тож вирішив приїхати і дуже вражений. Фестиваль не такий масштабний як в Європі, але тут дуже тепла атмосфера, всі тобі радіють і дуже класні костюми. Обов'язково приїду на цей фестиваль наступного року.

По вулиці прогулюється дівчина в яскраво-червоному вбранні:

- Мене звати Нарвен, я з Кременчуга. – посміхається так, що стають видними вампірські ікла. – Це накладні ікла, не справжні, вони трішечки заважають, але без них образ був би не повним. Я в костюмі герцогіні Кармілли з саги "Мисливець на вампірів Ді: жага крові", мені взагалі завжди подобалися вампіри. Костюм ще не досконалий, буду його далі "доводити до розуму", а взагалі моє хоббі останнім часом забирає все більше часу, довелося перед фестивалем брати відгул, а до того ж мої костюми настільки набрали популярності що на мене тепер сиплеться гора замовлень на виготовлення різних костюмів, від частини замовлень навіть доводиться відмовлятися – не вистачає на все часу.

По вулиці бігають хлопці та дівчата з мечами та пістолетами, бешкетують, фотографують один одного.

- Що це відбувається? Звідки вони взялися? – питає перехожа свого знайомого.

- Не знаю, мабуть якійсь фільм знімають, може Kill Bill четверту серію – відповідає її супутник.

Мені на зустріч іде дівчина з гігантських розмірів молотом.

- Мене звати Марія, я з Одеси, а мій персонаж це дівчинка-самурай. Молот ми робили досить довго, він нам гривень в 300 обійшовся, ну і весь інший костюм гривень в 1000, але ж це так кльово, мені дуже подобається мій персонаж, він дуже веселий, в ньому багато цікавого. Я з 13 років роблю собі костюми різних персонажів, батьки допомагають, а на цей фестиваль ми приїхали разом, це вже четвертий фестиваль, який я відвідую у костюмі якогось з персонажів.

Жінка-кішка:

- Мене звати Яна, я приїхала з Росії, з Бєлгорода. Вже 5 років роблю собі костюми, в Києві вже втретє. Тканину для цього костюму я, доречі, купувала в Україні, у вас дешевше. А оскільки ш'ю я сама, то цей костюм коштував мені лише 80-90 гривень. Батьки, доречі дуже позитивно ставляться до цього мого хоббі, адже ми не нюхаємо клей чи щось таке, а займаємося креативною роботою, я навчилася добре шити та взагалі стала фахівцем із дизайну одягу, окрім своєї основної юридичної освіти. Дуже люблю бувати в Києві, для того щоб потрапити на цей фестиваль багато в чому собі відмовляла.

Дівчина з абсолютно чорними очима без білків та рожевим волоссям посміхається мені вампірською усмішкою.

- Не бажаєте придбати лінзи? В нас ціла колекція на будь-який смак, є блакитні, червоні, чорні, жовті. В нас цілий магазин лінз, а також різноманітних фарб для волосся і всіляких аксесуарів. А зуби, зуби це мої, натуральні, в сенсі нарощені. Стоматолог довго умовляв мене не нарощувати зуби, але побачивши що я чітко вирішив таки наростив, це мені коштувало всього 300 гривень. Тепер у стоматолога ціла черга бажаючих зробити собі такі ікла. Я давно про них мріяла, років 10, а може й 14, зрештою, усвідомивши, що я цю мрію не переросла, я звернулася до стоматолога та зробила це. Як до цього ставляться інші? Ну батьки вже звикли, що в них доросла донька і сама робить рішення та несе за них відповідальність, ну а інші… Половина людей просто у захваті, інша половина просто намагається робити вигляд що мене не існує, ну і бог з ними.

Дівчина в білому костюмі 18 століття вишиковує колонну та починається карнавальна хода вулицями Подолу.

- Шкода, що холодно, не дуже багато людей, адже мета нашого Fashion-Walk це показати, що можна бути яскравим, інакшим, не таким як усі. Для багатьох з нас це не просто карнавальний наряд, це щоденний одяг та стиль життя. А для когось це навпаки перший крок на вулицю, перемога якихось внутрішніх комплексів. Щоби красиво вдягатися, треба мати сміливість, не лінитися, ну й вміти шити, або просто мати бажання. Звичайно, що справжні японські костюми Loly-Style досить дорогі – десь біля 3000 гривень, але я свій костюм пошила сама, плюс пробіглась по секондам, так що те, що на мені вдягнуто, коштує десь гривень 700, зовсім небагато, в деяких бутіках блузка із дурнуватим принтом коштує дорожче. А взагалі яскравим бути класно, ми даримо людям радість, а нещодавно нас запросили на вечірку, присвячену японським авто, замість звичайних моделей. В результаті всі були просто в захваті – адже модельки в купальниках біля авто всім набридли, а Лолі це дуже красиво, ефектно та мило. Я буду і далі організовувати Fashion-Walk: на нашу першу ходу з'явилося 10 людей, на другу 20, зараз нас було вже біля 50.

Дівчинка вдягнута в костюм Аліси:

- Мене звати Катя, я приїхала з Гомеля. У вас тут все так дивно: косплеєри бігають по вулицях, бешкетують, а всі навколо радіють і ніхто не боїться міліції. В нас в Мінську ці вечірки проходять тільки в приміщенні, бо на вулиці можуть підійти міліціонери і невідомо чим це закінчиться. А мені розповіли, що у вас тут нещодавно міліцію ще й побили, дійсно Країна Див!

Зараз ви читаєте новину «Стати вампіром можна за 300 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі