вівторок, 08 лютого 2022 17:43

"Скульптура з підрамників і хрести Малевича": у музеї історії Києва відкриють виставку Антона Логова
11

У музеї історії Києва відкривається виставка столичного художника-абстракціоніста Антона Логова. Експозиція має назву "Всесвіт", займає дві зали на першому поверсі музею. Серед експонатів - картини і скульптура, створена як реді-мейд (техніка у різних видах мистецтва, коли деякі об'єкти чи тексти, які спочатку створені не з художніми цілями, перетворюються автором у власний твір - Gazeta.ua) з підрамників для картин. Виставка проходить в рамках проєкту Kyiv Art School.

Антон Логов став новим героєм спільного проєкту "Музею історії Києва" та арт-куратора, мецената Дмитра Струка. Проєкт проводять до 100-річчя Національної Академії мистецтв. В рамках Kyiv Art School згадують історію становлення, та розвитку Академії, представляють експозиції відомих київських митців сучасності, які отримали професійну освіту у Києві.

Gazeta.ua побували на монтажі виставки, яка відкривається 8 лютого о 18:00.

Виставка робіт Антона Логова має назву "Всесвіт".

"Представив ретроспективну лінію за 12 років. Приділяю важливу увагу кольору. Роботи, які створював у різні роки, розділили на два зали. Один буде більш світлого кольору, а другий більш темний. Так ніби створюється гармонія Всесвіту, якому присвячена виставка. Він - і мій внутрішній, і все моє оточення. Для мене Всесвіт - це думки, це люди, які поруч, які мене надихають. В першу чергу - це природа. Тут є роботи з серії Geo, що присвячена геологічним ресурсам, є серії, присвячені воді, також складний червоний - ближче до вогню. Це ті стихії, які наповнюють, підживлюють, надають певного внутрішнього змісту. Постійно до нього звертаюсь. Скульптура, яка присутня на виставці має назву "Контекст". Побудована спеціально для одного з залів. Зроблена з підрамників, які часто використовую в об'єктах та інсталяціях. У ній вгадується диск сонця, який є частиною однієї зі стихій природи. Це все закільцьовується в певну розповідь, лінію, - розповів художник.

Відкривається персональна виставка київського художника Антона Логова
Фото: Антон Букало
Відкривається персональна виставка київського художника Антона Логова
Серію робіт з квадратами Логов присвятив "Чорному квадрату" Малевича
Відкривається персональна виставка київського художника Антона Логова
Скульптуру для виставки Антон Логов зробив із підрамників

Частина робіт Антона Логова, які є на виставці - переосмислення сюжетів Казимира Малевича (художник-авангардист початку ХХ ст., основоположник одного з напрямів абстракціонізму - супрематизму - Gazeta.ua).

"Період авангарду для мене дуже важливий, я на ньому базуюсь в своїх стосунках з мистецтвом. Важлива віха. Було кілька проєктів присвячених Малевичу. Квадрат адаптую як внутрішній сенс, для мене це не просто геометрична форма, а майже космічний об'єкт. В першу чергу це зміст, оптика й погляд на всесвіт. Тому я часто звертаюсь до нього в думках і в ранніх роботах. У серії "Ребрендинг" зображую хрести. Я адаптую авангард і при цьому його переосмислюю, пристосовую заново до світу. Використовую хрест як бренд - це перехрестя доріг і доль. Також це хрест Малевича. Він його свого часу взяв з українських вишиванок - і тепер цей образ не зникає. Я теж підхоплюю його і по-своєму втілюю в своєму абстрактному живописі. Якщо це знати, то можна побачити "ребрендинг", - розповів Антон Логов.

Виставка триватиме до 21 лютого.

Художник Антон Логов працює з живописом, перформансом, відеоартом та інсталяцією. 2020 року переміг у конкурсі молодих митців Objects Art Prize. Народився в Роздільній Одеської області, мешкає в Києві. Закінчив Одеське художнє училище ім. М. Грекова та Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури. Антон — активний учасник виставок в Україні та за кордоном, роботи показували у галереї Saatchi (Лондон), виставковому центрі Litexpo (Вільнюс), Національному музеї в Тбілісі, галереях Zenko Foundation (Київ), Invogue#Art (Одеса), "Я галереї" (Київ і Дніпро) та інших.

Зараз ви читаєте новину «"Скульптура з підрамників і хрести Малевича": у музеї історії Києва відкриють виставку Антона Логова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі