вівторок, 09 лютого 2021 19:44

Скандальний фільм із Монікою Беллуччі покажуть на великих екранах у новій версії

Скандальний фільм із Монікою Беллуччі покажуть на великих екранах у новій версії
Перемонтований фільм Гаспара Ное "Незворотність. Повна інверсія" показуватимуть у кіно з 18 лютого. Фото: facebook.com

Французько-аргентинський режисер Гаспар Ное перемонтував свій трилер "Незворотність" 2002 року. Нова версія під назвою "Незворотність. Повна інверсія" вийде в український прокат 18 лютого.

Дія розгортається протягом однієї доби в Парижі. Алекс свариться зі своїм хлопцем Маркусом під час вечірки і йде додому одна. У підземному переході її ґвалтує невідомий. Маркус та колишній бойфренд П'єр вирішують знайти злочинця і помститися, за сюжетом.

Головні ролі виконали італійська акторка Моніка Беллуччі та француз Венсан Кассель, які на момент зйомок були одружені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легендарні кінотрилогії повертаються на великі екрани

2002-го "Незворотність" стала найгучнішим скандалом на 55-му Каннському кінофестивалі. 200 глядачів залишили залу в перші 30 хвилин показу. Деяким з них надали медичну допомогу. Кілька людей знепритомніли під час сеансу. Режисер зізнавався, що розраховував саме на таку реакцію.

Американський кінокритик Роджер Еберт назвав стрічку "настільки жорстокою, що для більшості людей буде неможливою для перегляду". 2 найвідоміші сцени - зняте одним планом 9-хвилинне зґвалтування героїні Моніки Беллуччі та вбивство клієнта нічного клубу ударами вогнегасником по голові.

Початкові епізоди оформлені майже нечутним низькочастотним звуком, схожим на шум землетрусу. У багатьох людей викликає занепокоєння, нудоту і запаморочення.

Картина розповідала історію у зворотному порядку. 17 років потому в новій версії Гаспар Ное зберіг події та діалоги, але розмістив їх хронологічно.

"Цей монтаж робить фільм зрозумілішим, але від того ще більш моторошним", - каже постановник.

Прем'єра "Повної інверсії" відбулася 2019-го на кінофестивалі у Венеції.

11 лютого у прокат виходить драма "Девід Бові: Історія людини з зірок". Розповідає про подорож британського музиканта до США 1971 року. Це перший байопік про Девіда Бові. Його сім'я не підтримала проєкт і не дала дозвіл на використання хітів артиста. Натомість у кадрі звучать кавери, які в той період виконував Бові.

Зараз ви читаєте новину «Скандальний фільм із Монікою Беллуччі покажуть на великих екранах у новій версії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі