вівторок, 10 січня 2017 09:00

Серіал "Клан Сопрано" показували вісім років

Серіал "Клан Сопрано" показували вісім років
"Клан Сопрано"

10 січня 1999 року на американському каналі HBO відбулась прем'єра серіалу "Клан Сопрано" з Джеймсом Гандольфіні у головній ролі. З самого початку трансляції серіал став у США культурним феноменом через оригінальний підхід до демонстрації життя мафії, а також через вдало показані сцени боротьби героя із совістю та моральними законами. "Клан Сопрано" визнали кращим серіалом в історії за версією об'єднання сценаристів США - "The Writers Guild of America".

Читайте також: Сценаристи назвали історію про мафіозі кращим серіалом в історії

Серіал "Клан Сопрано" виходив на американському каналі HBO з 1999 по 2007 рік.Було показано шість успішних сезонів. Серіал отримав шість премій "Еммі" за кращий сценарій та чотири "Золотих глобуса".

У серіалі йдеться про лідера мафіозного клану Тоні Сопрано, який почав ходити до психотерапевта для вирішення своїх життєвих негараздів. У нього дуже багато клопотів і дві родини – одна справжня сім'я та інша – мафія. Сімейство італійсько-американської мафії Сопрано в північному Нью-Джерсі – вигадане. Сопрано скопійовані з родини злочинців Де Кавілканті. Донедавна воно орудувало у штаті Нью-Джерсі. Один з його членів, Джої Тінніес, зізнався в суді, що використав приклади незаконного бізнесу із "Сопрано" та інших фільмів".

Режисер Девід Чейз коли вигадував сюжет серіалу, використовував свій особистий досвід і спогади про дитинство в Нью-Джерсі. Складні взаємини між Тоні Сопрано і його матір'ю Лівією засновані на взаєминах Чейза зі своєю матір'ю. У той час сценарист сам користувався послугами психотерапевта, тому вирішив ввести в фабулу доктора Дженніфер Мелфі. Сам серіал практично весь складається з діалогів і сцен із демонстрації їжі або її споживання. Практично в кожній серії відбувається обід чи вечеря, що ще раз підкреслює багатство та сите життя мафії. Весь екшен – це бійки. Практично ніяких перестрілок із застосуванням різних видів зброї немає.

У 2010 році канал ICTV показував серіал під назвою "Сопрано" українською мовою.

Зараз ви читаєте новину «Серіал "Клан Сопрано" показували вісім років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі