середа, 31 жовтня 2012 16:00

Роздобудько написала роман для хлопців, які хочуть вирости справжніми чоловіками

 
У київському видавництві "Грані Т" вийшла дитяча повість письменниці Ірен Роздобудько "Арсен". Вона стала 19-ю книгою авторки.

"Писала книгу 2011-го, у лютому 2012-го здала в друк. Сьогодні прочитала останню сторінку - ще раз сама перечитувала, то сподобалося, цікаво, - каже письменниця. - Закручена книжка, написана для хлопців, які хочуть вирости справжніми чоловіками. Критики охрестили її психологічною прозою для дітей. Але хочу, щоб і батьки її почитали - багато корисного знайдуть", - розповіла Ірен Роздобудько.

За сюжетом, батьки головного героя розлучилися й хлопчик страждає через це.

"Давно хотіла написати про хлопчика з неповної родини. Розлучення вже не є сенсацією, але діти страждають від цього. Батьки 13-річного Арсена розходяться, у тата нова сім'я. Ще молода і красива мати лишається одною. Починає бешкетувати, носити кульчики в усі, відпускати волосся. Але потім розуміє, що треба дорослішати. Їде в село до дідуся й бабусі, де реанімує свого прапрапрадіда, якого сто років вважали вбивцею. Є тут і історія дітей-сиріт, які живуть в цьому селі, і детективні елементи, кохання є, пізнавальні речі, і, навіть, корида", - зазначила вона.

Зараз письменниця закінчує роботу на романом "ЛСД". Побачити його можна буде у вересні наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Роздобудько написала роман для хлопців, які хочуть вирости справжніми чоловіками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі