вівторок, 16 серпня 2022 02:20

Російська - це не мова Путіна: зірка "Сватів" відмовився переходити на українську

Російська - це не мова Путіна: зірка "Сватів" відмовився переходити на українську
Актор Євген Капорін переконаний, що нині мова – це "класна тема" для хайпу. Фото: kino.24tv.ua

Український актор Євген Капорін відомий насамперед за ролями у серіалах "Свати" та "Село на мільйон", а також у стрічці "Сотка".

Навіть після повномасштабного вторгнення Росії в Україну він принципово не переходить на українську. Бо переконаний, російська – це не мова диктатора Володимира Путіна. Про це Євген Капорін розповів в інтерв'ю 24 каналу.

"Я розмовляю та веду соцмережі російською, для мене це не проблема. Ми живемо в ілюзії чи реальності? Для мене реальність така: є багато людей, які розмовляють російською. Коли я спілкувався з підписниками у прямих ефірах, вони казали, що зараз, живучи в прихистках для переселенців, говорять українською, але, коли повернуться додому, все одно розмовлятимуть російською", - каже Капорін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На головні ролі в Україні брали росіян – зірка "Кухні" пояснила, чому переїхала до Росії

За словами актора, російська мова – це не мова Путіна. Це мова людини, яка з дитинства нею розмовляє.

"Я не вважаю, що російська армія прийшла, бо тут говорять російською. Це вони так кажуть, але питання в тому, чи думаємо ми так? Якщо казатимемо, що війна почалася, бо в Україні є російська мова, то буде біда. Ще кажуть, що це мова окупанта. Як так? Люди, які з дитинства говорять російською, роблять це не тому, що це мова окупанта. Вони спілкуються мовою, якою почали говорити з мамою. Не думаю, що для військових, які зараз на передовій, важливе мовне питання", - каже Капорін.

Актор переконаний, що нині мова – це "класна тема" для хайпу. Ті, хто зараз постійно говорить про це питання, на думку Капоріна, більше хайпують.

78% українців почали більше спілкуватися українською мовою після повномасштабної російської агресії проти України. Про це свідчать результати опитування, проведеного Національний демократичним інститутом і Київським міжнародним інститутом соціології.

19 червня Верховна Рада заборонила відтворювати російську музику на українському телебаченні, радіо, в розважальних закладах, школах, громадському транспорті, готелях, ресторанах, кіно та в інших публічних просторах.

Зараз ви читаєте новину «Російська - це не мова Путіна: зірка "Сватів" відмовився переходити на українську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі