пʼятниця, 23 грудня 2011 16:17

Роман Рутківського "лікує" від схильності до героїзації смерті

Роман Рутківського "лікує" від схильності до героїзації смерті

Сьогодні, 23 грудня оголосять переможця книжкового конкурсу "Книга року БІ-БІ-СІ-2011". Журнал "Країна" попросив кожного з п'яти фіналістів порівняти свої книжки із ліками.

Книга Володимира Рутківського "Сині воли" вийшла у видавництві "Темпора". Письменник розповів про свою книгу у формі вкладиша до лікарського засобу.

"Інформація для пацієнта: роман про битву між українсько-литовським військом і татарською ордою на Синіх Водах – нині річка Синюха на Кіровоградщині – 1362-го. Невдовзі 650 річниця. Про цю битву українці практично не знають. Наші пращури разом із військами князя литовського Ольгерда перші завдали нищівної поразки монголо-татар. Склад лікарського засобу: діюча речовина: князь Дмитро Боброк-Волинський. Сучасники наділяли його рисами волхва та характерника, який прокрадався Вовком до ставки татарського хана й вивідував усе, що його цікавило. Кажуть, ніби він, як і Олександр Македонський, не програв жодної битви. Допоміжні речовини: інші персонажі – джура князя Петрик, кмітливий і мисливий хлопчик Тимко, княжий вивідник Медовуха, козак Василь і його друг Ахмет, князь Ольгерд", - зауважив Рутківський.

Каже, що книга "лікує" від схильності до героїзації смерті.

"Лікарська форма: історичний роман-дилогія з елементами детективу і вкрапленнями містики та іншої чортівні. Має майже півтора мільйона знаків. Показання: книжка призначена громадянам України віком від 8 до108 років. Може вилікувати від схильності до героїзації смерті. Чомусь найкращими творами вважаємо ті, що оспівують героїчну смерть. Автори від Миколи Гоголя з "Тарасом Бульбою" до Василя Шкляра з його "Чорним Вороном" розглядають її як приклад для наслідування. Там це єдина можливість зберегти незалежність і волю. Хочу, аби мої герої не тільки перемагали, а й залишалися живими", - розказав автор.

Прочитати про протипоказання, побічні ефекти та термін придатності книги Володимира Рутківського можна у журналі "Країна" № 49 (102) за 23 грудня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Роман Рутківського "лікує" від схильності до героїзації смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі