пʼятниця, 23 листопада 2012 15:58

"Розсувайте столи - будемо танцювати футбодиско" - Фоззі презентував нову книгу
11

Фото: Фото: Наталія Чубенко

Учора, 22 листопада у букарні "Бабуїн" Олександр "Фоззі" Сидоренко презентував свою нову книгу "Иглы и коньки". Це збірка оповідань, які об'єднані в одну історію. До цього у Фоззі вже вийшли романи "Ели воду из-под крана" в 2009 році та "Winter Sport" - 2010-го.

"Иглы и коньки" я читала тричі, - каже редактор видавництва "Спадщина–Інтеграл" Оксана Щур, - Це молодіжний іронічний сучасний роман. Перший роман в українській літературі про Крим та Євпаторію початку 90-х. Тут гарно описані людські типи. Власне, всі хто писали свої відгуки на обкладинку книги казали, що впізнавали тут своїх знайомих. Ті, хто пережив 90-ті можуть впізнати у романі все своє життя, насправді".

"Якщо коротко - це історія двох друзів, які мріяли стати "напьорсточниками", але не сталося, бо мода на "ковпаки" швидко минула, - розказує Фоззі. - Вони шукають, чим зайнятися, підсідають на наркоту, потім намагаються зіскочити. Про всі вигадки "напьорсточників" мені розповів один мій знайомий. Ми з ним мабуть добу проговорили без перерви".

Гра в напьорстки - один з видів шахрайства, що був дуже поширений в 90-х роках. Як правило, гру обслуговує кілька людей: сам напьорсточник та троє-четверо підставних. А за самими правилами гри - все що потрібно - це відгадати, під яким із трьох ковпачків (стаканчиків або напьорстків) знаходиться кулька.

"От, наприклад, раніше були такі жовті автобуси-"ікаруси". З їхніх чорних ручок на сидіннях нарізався чорний поролон для кульок. В разі чого їх легко було сховати", - розказує Фоззі.

"Якщо більше не маєте питань по книзі, то розсувайте столи - будемо танцювати футбодиско", - каже Фоззі і стає за діджейський пульт. Поряд на стіні повісили білий екран-полотно. Через прожектор транслюють гру "Металіст - Байєр".

Тим часом до Фоззі вилаштувалася черга за автографами. На презентацію прийшов майже увесь склад гурту ТНМК — бас-гітарист Константин Жуйков, і вокаліст гурту Фагот. Завітав і Діля (Едуард Приступа).

Цитати з роману "Иглы и коньки":

- Щас чутка погодим и стартуем. Значит, Марик (он запомнил, запомнил как меня зовут!!) – ты на стрёме, пасёшь за горизонтом. Если видишь мента или стрёмного тихаря, подходишь, значит, спокойно к станку, не рыпаешься, и говоришь громко – "Дядя, а вы по пять рублей играете?". Сразу уходишь, все валят и встречаемся возле машины.

"Так машина вот же она", - встрял Цыпа.

"Не сипайся", - сузил рот Мультик, - "Я её отгоню на точку, вверху в кустах за квасом будет. Поняли, де?".

- Если я подошел и руками вниз по одежде - отваливай, по бороде – иди ко мне. Главное, не бзди и всё путём. Мусора в курсах, если левый выскочит, они же первыми решат. Ебём друг дружку, а деньги в кружку, понял?

Марик, кивнул согласно, а сам напрягся – только бы ничего не упустить.

Зараз ви читаєте новину «"Розсувайте столи - будемо танцювати футбодиско" - Фоззі презентував нову книгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі