вівторок, 05 жовтня 2010 09:17

"Містер Піткін" помер від серцевого нападу

"Містер Піткін" помер від серцевого нападу

У Великій Британії на 96 році життя помер знаменитий комік Норман Уіздом, котрий створив образ містера Піткіна. За словами сина актора, він помер від серцевого нападу. Знаменитий актор помер в будинку для похилих на острові Мен. За останні роки він переніс декілька інфарктів.

Норманн Уіздом почав свою артистичну кар'єру в мюзик-холі, його дебют як актора кіно відбувся в 1948 році. Найбільшу популярність Уіздому приніс створений ним образ класичного комічного героя містера Піткіна - незграбної і добродушної людини, яка постійно потрапляє в різні безглузді ситуації.

Уїздом зіграв містера Піткіна в більш ніж десяти фільмах - найбільш відомі з них "Містер Піткін в тилу ворога" (1958) і "Містер Піткін в лікарні" (1963). Крім того, Уїздом працював як сценарист, продюсер і композитор.

У 2000 році королева Великої Британії Єлизавета Друга удостоїла актора звання лицаря.

До останніх років він продовжував час від часу виступати. У 2008 році в ЗМІ з'явилося помилкове повідомлення про його смерть, яке згодом було спростовано.

Саме Уіздома називав своїм улюбленим коміком великий комедійний актор ХХ століття Чарлі Чаплін.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «"Містер Піткін" помер від серцевого нападу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі