середа, 12 березня 2014 16:07

"Промовчати - уже була б позиція" - про артистів, які підтримали дії Путіна в Криму

"Промовчати - уже була б позиція" - про артистів, які підтримали дії Путіна в Криму
Фото: kino-teatr.ru

"Зіслатися на те, що там інформаційний вакуум було б не дуже точно. Інформаційний простір широкий і щоб мати свою об'єктивну думку можна просто зайти в інтернет", - каже український актор Володимир Горянський.

Напередодні російські діячі культури підписали колективного листа щодо позиції президента Путіна по Україні та Криму. Серед них багато режисерів, співаків, акторів. Зокрема Олексій Баталов, Сергій Безруков, Михайло Боярський, Василь Лановий.

"Є ж інша частина артистів, які мають іншу позицію і не виправдовують дії влади, - продовжує Володимир Горянський. - Так само і з нашого боку теж є відповідь артистів і заклик до об'єктивного розуміння ситуації". Тиждень тому відомі українські актори, режисери, театральні критики записали звернення до російських колег та російського глядача. У ньому вони розказали, чому і як українці відстоюють свою свободу і що значить боротьба за незалежність в Україні.

"Демократичні норми в Росії здвинені, якщо мітинги на підтримку влади можна, а антиурядові неможна. Природньо є якийсь страх, є недоінформованість. Все в комплексі приводить до таких заяв. Не зовсім обдуманих. Це вносить не потрібний розкол", - каже актор.

"Я думаю, що діячі культури мають бути стримані у цьому питанні. Налаштовані на мир, а не йти на повідку амбіцій політиків. Як кращий варіант в цій ситуації - можна було б не робити таких публічних заяв. Хоча б промовчати — це вже була б позиція".

Зараз ви читаєте новину «"Промовчати - уже була б позиція" - про артистів, які підтримали дії Путіна в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі