пʼятниця, 27 липня 2018 21:45

Президент "Форуму видавців" очолила Український інститут книги

Президент "Форуму видавців" очолила Український інститут книги
Обрали директора Українського інституту книги. Фото: Forbes Україна

Президента львівського "Форуму видавців" Олександру Коваль призначили директором Українського інституту книги. За її кандидатуру проголосували 8 з 9 членів експертної комісії Міністерства культури.

"Дуже радий цьому призначенню. Це хороший вибір. Коваль була з перших, хто заговорив про необхідність Інституту книги, - розповідає літературознавець Ростислав Семків. - Протягом 5 років лобіювала його створення. Можна сподіватися, що все найкраще, що дає "Форум", тепер запрацює в масштабах цілої країни. Одна із функцій інституту — популяризація української книги за кордоном. У Коваль для цього є необхідний досвід, компетенція. На "Форумі видавців" щороку збирає найбільш актуальні новинки української і зарубіжної літератури, влаштовує зустрічі, презентації з письменниками. Має багато контактів з іноземними видавцями, літераторами".

Термін повноважень директора Інституту книги складає 5 років.

На посаду претендували вісім осіб. Одна з претенденток – директорка Черкаського книжного фестивалю Людмила Філь – зняла свою кандидатуру на початку другого туру конкурсу.

У конкурсі також брали участь: письменниця Наталя Букіна, замдиректора "Українського дому" з соціально-культурних питань Андрій Гаджаман, керівник ГО "Культура України" Оксана Гайдук, куратор літературного об'єднання "Зоряна фортеця" Олена Савінова, директор Державної бібліотеки України для юнацтва Георгій Саприкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Василь Шкляр презентує роман "Самотній вовк"

Український інститут книги заснували 2017-го.Його мета - підтримувати книговидання, популяризувати читання, заохочувати іноземні видавництва перекладати українську літературу. Його попередня директорка журналістка Тетяна Терен звільнилася у січні 2018-го.

Зараз ви читаєте новину «Президент "Форуму видавців" очолила Український інститут книги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі